menu
Taal:
Taal:

Nieuws

9 september 2019

Samen met twee jeugd internationals geven we een drietal clinics voor de Nevobo in het kader van Back to School en natuurlijk ontbreekt onze spectaculaire variant niet in Rotterdam.

logo.png

14 juni 2019

Opnieuw zakken we af naar Leuven Belgie om een clinic smashvolley te geven in opdracht van de Katholieke Universiteit Leuven in de spiksplinternieuwe topsporthal voor een 30 tal leergierige LO docenten.

logo.png

1 april 2019 (zeker geen grap)

Opnieuw verzorgen we een dag smashbal clinics voor een zestal voortgezet onderwijs klassen in Leuven (Heverlee). Kinderen vinden het opnieuw erg spectaculair. Een dag om, om meerdere redenen, niet snel te vergeten.

logo.png

Maart 2019

Begin van de 30 clinics die we in samenwerking met VCE PSV aan gaan bieden als kennismakingslessen volleybal en smashbal tijdens de gymlessen van diverse basisscholen in Eindhoven. Op naar veel enthousiaste leerlingen. 

VCE PSV logo.png

14-3-2019

Met ons scherp artikel hebben we de situatie van het Nederlands (CMV) jeugdvolleybal voor iedereen duidelijk gemaakt. Zelfs voor het Nevobo bondsbestuur (zo lijkt het). Ondanks dat we dat natuurlijk al kenbaar hebben gemaakt in 2017 aan met name Peter van Tarel en Guido Davio. Maar zij hebben er voor gekozen om daar niets mee te doen buiten wat omtrekkende bewegingen (jongensvolleybal en het C, B en A volleybal). Er is goede hoop dat er nu wel actie komt, hopelijk is de opstart hiervan niet te laat. Het artikel vind u hier.

logo.png

5-3-2019

Op de verjaardag van mijn vrouw, natuurlijk Carnavalsdinsdag en zo'n 2 uur rijden geven we een smashbal clinic in Burgum voor 17 zeer geinteresseerde LO docenten. Conclusies na de zeer enerverende clinic: 100% bruikbaar tijdens de gymles, wow, ideale manier om studenten met volleybal in aanraking te laten komen, clinic heeft mijn verwachtingen ver overtroffen, ideaal voor onze sportdag in april enzovoorts. "Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat".

SB clinic Burgum.png

14-18-2-2019

In opdracht van de Nevobo en volleybalvereniging de Groene Ster uit Zevenbergen geven we 2 dagen lang kennismakingslessen volleybal aan onze jongste jeugd. En nu maar hopen dat er veel kinderen gaan deelnemen aan de proeflessen.

De Groene Ster logo.png

25-1-2019

Wij zijn verheugd dat het Scala college (Alpen aan de Rijn) ons vraagt om gedurende de volledige dag smashbal clinics te mogen verzorgen aan hun 4 sportklassen. Opnieuw een geweldige ervaring, waarin de leerlingen erg hun best doen om het toernooi te winnen. En zo willen we het graag zien.

logo.png

24-1-2019

In aansluiting op het grote succes van de smashbal clinics vraagt het Huygens College ons tevens om een gastles volleybal te geven aan de sportklas van de school. Met Basis Volley krijgen we het voor elkaar om de sceptis om te buigen naar enthousiasme. En dat blijft elke keer weer mooi om dat te zien. Basis Volley daar komen we ook zeker verder mee.

logo.png

November en December 2018

Nadat we twee dagen clinics hebben gegeven in opdracht van de Nevobo en Hovoc uit Horst melden zich spontaan circa 15 kinderen op de proeftrainingen die Hovoc aan bied. En de 3e dag moet nog komen.....

logo.png

29-11-2018

Volleyball Canada neemt contact met ons om in gezamenlijkheid te kijken hoe we het smashball landelijk verder kunnen gaan opstarten in Canada (na het grote succes in de regio's Saskatchewan, Ontario en Alberta. En dat doen we natuurlijk erg graag. 

Volleyball Canada logo.png

20 en 27-11-2018

Na het grote succes van andere jaren geven wij opnieuw op 2 dagen smashbal clinics aan de sportklas van het Huygens College in Amsterdam. En opnieuw verandert de gymzaal in een toernooi accomodatie waar je u tegen zegt. Coordinator geeft al aan dat de school dit volgend jaar weer wil organiseren.

smashbal Amsterdam 1.jpg

September 2018

Volleybalclub Unitas uit Boekel vraagt ons om via kennismakingslessen op de Boekelse basisscholen een boost te verzorgen voor de vereniging. Gedurende nagenoeg twee weken stoppen we al onze energie in de doelstelling van Unitas. Kinderen en leerkrachten vinden de gymlessen KEI mooi.

smashbal Unitas logo.png

14-6-2018

Opnieuw ontvangen we een uitnodiging van de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) om nascholingssessies te verzorgen voor Belgische gymleraren in twee sessies van 2,5 uur. Belgie heeft het Smashbal al ingevoerd onder de naam Smashvolley en vorm is razend populair en zorgt voor erg veel aanwas. De aanwezige docenten snappen wel waarom de vorm zo populair is. Tja het smashen hé !

logo.png

14 tot 18 mei 2018

Opnieuw zijn we te gast bij de Schoolsport week van sportstichting Zuidplas om in 4 dagen alle kinderen een smashbal clinic aan te bieden. Na de eerste dag doen we dat buiten en vorm kan daar eveneens heel goed gespeeld worden (met een paar kleine aanpassingen). En wat word er gesmasht (3 ballen kwijt) !

logo.png

10-4-2018

Volleybalclub VCE PSV vraagt ons om andermaal een dagje Smashbal clinics in Eindhoven te verzorgen. En dat doen we graag natuurlijk.

VCE PSV logo.png

3-4-2018

In verband met de plotselinge afmelding van de clinicgever vraagt organisatie van de sportdag in Papendrecht om de volleybal clinics te verzorgen. Dus in alle vroegte onderweg naar Papendrecht. Onder het tweede uur stroomt tribune van de sporthal ineens vol met diverse (circa 20) LO docenten die naar de clinic kijken en op gedempte toon met elkaar hierover discussieren. Na het clinicuur dalen de docenten af en zij geven aan dat zij de vorm smashbal maar ook de opbouw van de clinic geweldig vinden. Niet te veel praten, aan de gang en proberen om de passie van de sport over te brengen. Inmiddels heb ik natuurlijk al behoorlijk wat ervaring opgedaan in het geven van clinics maar dit was opnieuw erg leuk om te horen.

logo.png

26-3-2018

Heilig Hartinstituut Heverlee nodigt ons uit om smashbal initiaties te verzorgen op de sportdag van deze middelbare school. Enkele docenten hebben de nascholing van het smashbal gevolgd bij de KU Leuven en zij denken dat wij het voor elkaar kunnen krijgen om de beleving van de sport volleybal over te brengen bij de leerlingen. En zij hadden zeker gelijk.

logo.png

8-15 februari 2018

Op de school van docent Michiel de Ruyter (o.a. ex bondscoach zit volleybalteam Nederland, meer info klik hier) wil men graag de passie van het volleybal over brengen op de leeringen maar dat wil eigenlijk met het gewone volleybal niet lukken. Zij vragen aan ons om een poging hier toe te doen. Aangezien dat zij een zak smashballen bestellen na de clinics denk ik dat we hierin zeker geslaagd zijn.

logo.png

15/22 Januari 2018 In Amsterdam geven we een sportklas VMBO twee maal een smashbal clinic. Kinderen kennen overwegend alleen het voetbal, maar vinden de clinics stoer en vermoeiend. Fijn om hen (waarbij het niet vanzelfsprekend is om te volleyballen) in aanraking te laten komen met onze stoere variant.

logo.png

Januari 2018 Gedurende 3 weken gaan we de gymlessen onveilig maken met Smashbal en CMV. Zowel in Venhorst, Odiliapeel en Volkel en natuurlijk in opdracht van TFC. Ongeveer 30 schoolteams schrijven zich daarna in om met het scholentoernooi mee te doen !

Clinics (met smashbal als groot onderdeel), de manier om kinderen naar de volleybalverenigingen te trekken en zeker in Noord Oost Brabant.Volgend jaar weer ?!

logo.png

24 en 27 oktober 2017 Zoals ook vorig jaar geeft VC Kessel gedurende twee dagen smashbal en volleybal clinics voor de basis school jeugd van Kessel. Opnieuw krijgen we de gelegenheid om deze clinics te verzorgen en dat doen we natuurlijk graag. Clinics worden hartstikke goed ontvangen en nu maar hopen dat het veel leden oplevert. Maar de eerste aanmeldingen vior de trainingen zijn binnen !

logo.png

24 juni 2017

Zaterdag 24 juni reizen we af naar Tubbergen om aldaar een smashball clinic te geven in opdracht van Dynamo Tubbergen en de Krekkers. Grote opkomst en een geweldige beleving bij de deelnemers is het gevolg. We hebben het natuurlijk al eerder mee gemaakt maar het blijft geweldig om te zien als de kinderen gegrepen worden door onze volleybal variant. Verenigingen geven aan dat er zeker een vervolg gaat komen. Doelstelling bereikt ! 

 Smashball Dynamo Tubbergen 2.jpg Smashball Dynamo Tubbergen.jpg

17 juni 2017

Op de Heische Tip in Zeeland verzorgen we een echte smashbal clinic op het strand voor het verjaardagsfeestje van Bram. Bram en zijn vrienden zijn erg sportief en binnen no time ontstaat er dan ook een sportief gevecht op leven en dood, bij het Move Up / Move Down toernooi, King of the Court en het Samen Matten.

Wil jij ook een verjaardag invullen met smashbal, neem contact met ons op !

KingofCourt Smashball.jpg

15 juni 2017

Opnieuw zijn we te gast bij de KU Leuven om een tweetal smashbal (smashvolley in Belgie) clinics te mogen verzorgen voor een 40 tal LO docenten. Opnieuw zijn het een tweetal boeiende clinics die mede door het enthousiasme van de de pro actieve deelnemers uitgroeien tot een echte masterclass. Smashbal is een erg groot succes in Belgie.   

KU Leuven Smashbal.jpg

3 juni 2017

Tijdens het TFC buitentoernooi (en training daarvoor) geven we een smashbal clinic / toernooi voor de aanwezige kids. TFC heeft op dit moment nogal wat talent binnen het C niveau. Niet alleen het toernooi haalt daardoor een ongekende plezier factor maar ook de gepresenteerde oefening "Smashbal Afval Race" ontpopt zich tot een heroische strijd, waarbij iedereen zich de SmashQueen van Odiliapeel wil noemen. Dat word nog eens ondersteund door de geweldige aanmoedigingen van ouders, grootouders en vrienden en vriendinnen.

Smashbal TFC Buitentoernooi.png

27 mei 2017

Opnieuw is onze volleybal variant opgenomen op de programmering van de NextGen Games in Amsterdam naast andere innovatieve sportvarianten zoals het 3 tegen 3 basketbal. Geniet van de aftermovie !

21 april 2017

Opnieuw zijn we te gast in Eindhoven om voor volleybalvereniging VCE PSV een viertal daverende smashbal clinics te mogen verzorgen. En dit keer in het indoor sportcentrum van Eindhoven. En dat hebben de kinderen geweten !

Smashbal Eindhoven.png

15 april 2017

De CMV afdeling van Sliedrecht Sport organiseert een groot smashbal toernooi. Om zeker te weten dat iedereen daaraan mee kan doen, wordt het toernooi vooraf gegaan door een clinic van ons. Zonder andere volleybalverenigingen te kort te willen doen: De jeugd afdeling van Sliedrecht Sport kenmerkt zich door een open houding ten opzichte van nieuwe deelnemers, nieuwe trainers en nieuwe volleybal varianten en is daarmee het succesvolle bewijs dat je met innovatie en een open struktuur kunt scoren. ook als het landelijk allemaal iets minder lijkt te gaan. Complimenten !

Smashbal Sliedrecht 1.jpg

13 april 2017

Voor alle (15) LO docenten van het Calvijn college verzorgen we in Goes een smashbal clinic hoe smashbal het beste aan te bieden aan de leerlingen. Daarbij bestaat het laatste gedeelte uit de befaamde "helemaal los" oefeningen Smashbal afval race, samen matten en Blubber Mania. Als de leerlingen minstens voor 80% dezelfde energie aanboren dan de LO docenten, worden het geweldige lessen. Ik heb genoten.

logo.png

23 maart 2017

Het Eckart college in Eindhoven organiseert voor de 4e jaars leerlingen een verbinding met de sporten vanuit de praktijk en natuurlijk mag het volleybal daarbij niet ontbreken. Zo gaan we in 90 minuten van het smashbal naar het volleybal. Wat een mooi initiatief van de school om op deze manier haar leerlingen vanuit de actuele praktijk kennismakingslessen aan te bieden. Een voorbeeld voor andere scholen (als je het mij vraagt).

logo.png

8 maart 2017

Via de Nevobo, maar ook via het onderwijs worden we gevraagd om respectievelijk volleybal en smashbal clinics te geven in Koog aan de Zaan tijdens de WBO nascholingsdag 2017. Clinic "met plezier volleyballen" is het resultaat van de combinatie hiervan. 90 LO docenten komen langs en maken op de doe manier kennis met BotsBal, CMV en het Smashbal. 

smash1-min.jpg

13 januari 2017

In opdracht van thuis vereniging TFC gaan we een viertal basisschool clinics verzorgen in het verzorgingsgebied van onze mooie vereniging. Als eerste is Volkel aan de beurt:

VOLKEL

Snashbal Clinics Volkel.png

VENHORST

Smashbal Venhorst.png

ODILIAPEEL

Smashbal Odiliapeel.png

7 januari 2017

VC WIK uit Groot Ammers viert haar 50 jarig bestaan en dat willen zij graag opluisteren met een drietal Smashbal clinics. Ondanks dat de weer situatie op dat moment erg moeiljk is (gladde wegen) reizen we af om deze clinics te verzorgen. En daar hebben we zeker geen spijt van ! WIK is een vereniging met veel CMV jeugd, erg talentvolle C, B en A leden en een geweldige (maar ook zeker erg gedreven) seniorenleden. Alles bij alles zijn dit dan ook de ingredienten voor daverende clinics. En met een fotograaf die geweldige foto's kan maken.

De regionale krant vatte het alsvolgt samen:

GROOT-AMMERS • In het kader van het 50-jarig jubileum in mei 2017 is VC WIK afgelopen zaterdag gestart met een spectaculaire smashbal clinic onder leiding van de uitvinder hiervan; Peter van der Ven.

Als eerste kwam de cmv jeugd aanbod, gevolgd door de b/c jeugd en daarna de A jeugd en de senioren. Er was veel animo en de deelnemers vonden het fantastisch. De eerstvolgende jubileumactiviteit is in februari met het schoolvolleybaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen en een clinic met een oud eredivisiespeler.

Smashbal WIK 50 jaar.png

VC Wik Smashbal.png

31 oktober / 1 november 2016

In opdracht van VC Kessel uit het mooie Limburg hebben we andermaal twee dagen de basis school kinderen het smashbal laten ervaren. Kinderen, basisschool, leraren en VC Kessel waren erg tevreden. Daar doen we het voor !

logo.png

21 oktober 2016

Opnieuw hebben we een clinic verzorgd voor LO docenten van de KVLO afdeling Zeeland. Maar liefst 52 docenten hebben we een move up move down toernooi laten spelen waar letterlijk de vonken vanaf sprongen. Smashbal en het bewegingsonderwijs is een mooie combinatie door de laagdrempeligheid en de beleving. Dus kinderen, onze mooie variant komt eraan in de LO lessen.

Smashbal KVLO Goes.png

8 oktober 2016

50 jarig jubileum van VV Jupiter uit Oudewater. En dat hebben zij gevierd met o.a. 2 smashbal clinics. Een waar genoegen om dat te mogen doen voor Pim Scherpenzeel (opleider regio West). Op naar de volgende 50 jaar.

Ook dit was weer een super ervaring !

Jupiter Smashbal Clinic.png

14/15 en 16 september 2016

Opnieuw waren wij te gast met onze smashbal clinics bij de gemeente Zuidplas tijdens de schoolsportweken. In 3 dagen hebben we (in 3 groepen) zo'n 550 kinderen kennis laten maken met volleybal, smashbal en plezier oefeningen daar omheen. En ondanks de hitte hebben de Moordrechtse kinderen erg goed hun best gedaan om te presteren en te beleven.

Smashbal Moordrecht.JPEG

De organisatie van de dagen wordt gedaan door de Sport en Bewegen afdeling van de gemeente Zuidplas en ook dit was weer helemaal super geregeld.

En nu hopen dat voorzitter Zier van MVC (Moosdrechtse Volleybal Club) veel geinteresseerden mag verwelkomen. Maar dat komt wel goed.

25 juni 2016

Vanaf december 2015 hebben wij in de bestaande smashbal methodiek een technische opleidingsmethodiek verweven. Daardoor is natuurlijk de methodiek op onderdelen aangepast. Maar we zijn er in geslaagd om de beleving voor 200% intact te houden en een methodiek zoals het CMV te verwerken. Deze kunt u naast het CMV gebruiken maar ook in plaats van. Nadat enkele verenigingen deze hebben uitgetest hebben we dan ook per juni 2016 besloten om deze groot ter beschikking te stellen aan andere verenigingen. We kunnen dan ook spreken van een aankomend "groot" succes, te vergelijken met de beginjaren van het smashbal. Wilt u in het bezit komen van deze methodiek graag een mailtje sturen naar info@smashbal.nl. En daar zult u zeker geen spijt van hebben. Dat beloven wij u.

Meer informatie = Klikken.

Juni 2016

Smashball Nederlandse Kampioenschappen in Houten. Met een wat kleiner deelnemersveld werd er gevochten voor elke punt. Smashes vlogen om de oren van de toeschouwers. Met een speciale vermelding voor de meiden van basisschool de Lens uit Mill. Grandioos tweede geworden. Wat een bikkels. Opnieuw een belevenis om hierbij te zijn.

logo.png

Mei / Juni 2016

Opnieuw geven wij een aantal smashbal clinics aan basisschool kinderen (3 weken lang). Ditmaal in het kader van de Gelderse volleybal maand en in Zaltbommel (provincie Gelderland). Grove opzet van de clinics: level 1, level 1,5, level 2 en een groot toernooi.

Erg veel smash talent in Zaltbommel / Aalst.

Smashbal Zaltbommel.JPG

28 mei 2016

Smashbal bij VC Velden in Limburg. We zijn er al een beetje aan gewend geraakt maar opnieuw een succes. En dat ondanks de broeierige temperatuur van zo'n 26 graden. Goed gedaan kids !!!

SB VC Velden 2.JPG

23 mei 2016

Voor de 3e maal in de afgelopen jaren zijn we te gast bij de gemeente Zuidplas tijdens de schoolsportweek in Nieuwerkerk aan de Ijssel. Met de gewaardeerde medewerking van volleybalclub VCN (Rens Bachman) laten we zo'n 280 kinderen uit groepen 7 / 8 de beleving van het smashbal voelen. En vrijdag de 2e ronde !

Smashbal Zuidplas 23052016.png

21 mei 2016

Millse deelname op NK smashball in Houten: 3 kanjers uit Mill weten de finale te bereiken van het landelijke smashbal kampioenschap in Houten. Wat een kanjers !!!

logo.png

21 mei 2016

Volleybalvereniging Wevo'70 vraagt aan ons om een clinic te doen tijdens het jeugdkamp voor de jeugdleden van deze vereniging. Wij zijn verheugd dat Johan Strokap bereid is om deze clinics voor de vereniging te verzorgen. Johan is reeds langere termijn bezig met het smashbal en zeer ervaren met clinics. Hij maakt er dan ook een ware smashbal happening van. Dus als je een Smashbal clinic wilt boeken met Johan, stuur een mailtje naar info@smashbal.nl en dan komt het vanzelf goed.

Smashbal Weerselo.jpg

14 mei 2016

Interesse voor het Smashbal, ditmaal uit het volleyballand Argentiniie. Vraagstelling: Hoe krijgen we onze mooie Nederlandse variant ditmaal uit gerold in het land van koningin Maxima. Wordt vervolgd.

logo.png

22 april 2016

Opnieuw doen we 3 clinics (powered by VCE PSV) om de schooljeugd van Eindhoven kennis te laten maken met onze variant op beleving. Liefst 3 ronden maken we mee van enthousiaste, competatieve en fanatieke kinderen. De finale van ons Move Up - Move Down toernooi is een ware happening bij de 2e clinic, waarbij we bijna entree hadden kunnen vragen. 

logo.png

20 april 2016

Smashbal clinic verzorgd voor AV Flash (volleybalvereniging uit Arcen). Maar liefst 49 kinderen benutten deze kans om in aanraking te komen met onze super snelle variant op het volleybal. De sporthal puilde dan ook uit, maar toch hebben wij erg veel enthousiasme geproefd onder de deelnemende kinderen. Arcen en Smashbal lijkt een mooie verbinding te gaan worden. Voor een overzicht van de foto's in video formaat:

11 tot 15 april 2016

Volleybalvereniging VCE PSV vraagt ons om opnieuw een aantal clinics te doen voor diverse scholen in Eindhoven. De meeste clinics doen we in de gymzaal, maar op woensdag geven we een buitenschoolse activiteit met volleybal en smashbal midden in de wijk. We beginnen met 5 kinderen, na 10 minuten hebben we er 24 en na 20 minuten hebben we er 49. Een clinic zoals we dat graag doen. Kinderen uitnodigen om te bewegen en plezier te hebben. En dat lukte erg aardig.

Smashbal EHV VCE PSV.JPG

12 april 2016

Via de Nevobo kom ik in contact met volleybalvereniging Move uit Edam, zij gaan een aantal giga grote clinics draaien op het voortgezet onderwijs in Volendam. Doelstelling is natuurlijk om de kinderen in de leeftijd 12 tot en met 14 jaar te enthousiasmeren voor het volleybal. En daar is smashbal natuurlijk een erg mooi instrument voor. Naast het opzetten van de inhoud van de clinic help ik mee bij de eerste clinic. Hierna zal Move het stokje overnemen en nog twee aanvullende clinics geven.  Dus dat komt wel goed met het smashbal / volleybal in Edam.

Smashbal Move Edam Volendam 2.JPG

7 april 2016

Namens de KVLO Twente geven we acte de presence tijdens de Twentedagen (Nascholingen voor circa 80 LO docenten) in Enschede. Tijdens 3 clinic rondes krijgen we de kans om smashbal onder de aandacht te brengen van deze mooie doelgroep. En we voegen natuurlijk de component beleving en wedstrijden toe. Ik kan mijzelf vergissen maar ik ben ervan overtuigd dat het merendeel van de docenten smashbal in de les gaan geven. Missie geslaagd.

Smashball Twentedagen 2016.PNG

1-7 april 2016

Samen met volleybalclub Apollo uit Mill (en natuurlijk met financiele hulp van de Nevobo) geven we een aantal clinics op de Millse scholen. Clinics zullen worden afgesloten met een School Smashbal toernooi. Deze clinics doen denken aan de start van het smashbal. Bloed, zweet en tranen tijdens de gymles, maar wat een enthousiasme bij de deelnemers. Complimenten voor de volleybalvereniging uit Mill die neergaande lijn van aantal jaren geleden weer perfekt heeft omgebogen naar een super vereniging in de dop.

logo.png

26 maart 2016

Trainers clinic bij Sliedrecht Sport. Natuurlijk besteed ook deze vereniging tijd aan het smashbal om met name het tekort aan jongens in de volleybal opleiding aan te vullen. Opkomst viel iets tegen, echter deelnemers genieten en leren met volle teugen.

logo.png

18 maart 2016

Smashbal terug bij Switch '87 in Millingen aan de Rijn. In het kader van sportstimulering hebben we opnieuw twee trainingen mogen verzorgen. En je raadt het al: veel enthousiasme en "rode" hoofden !

logo.png

1 maart 2016

Vanaf 1 maart 3 x 2 dagen clinics gedaan bij het Porta Mosana College (voortgezet onderwijs groepen 1, 2 en 3) in Maastricht. Clinics zijn georganiseerd door VC Jokers / Nevobo regio Zuid. Naast het feit dat we de kinderen nogal wat plezier hebben gegeven met onze smashbal clinics, hebben we daarbij ook de perfecte format kunnen uitproberen voor deze doelgroep. En die staat als een huis. Met dank voor de ondersteuning vanuit volleybalvereniging VC Jokers !

Smashbal VC Jokers.jpg Smashbal VC Jokers 1.jpg

Smashbal VC Jokers 2.jpgSmashbal VC Jokers 3.jpg

18 februari 2016

Voor alle LO docenten van de ASKO scholen in Amsterdam hebben we een smashbal clinic gegeven. Als de kinderen zo direkt minimaal net zo enthousiast zijn als de docenten komt het zeker goed.

logo.png

11 februari 2016

Voor de vakgroep bewegingsonderwijs in Vlaardingen (Geuzen college) clinic gedaan in het kader van Smash! en Smashbal.

logo.png

21 januari 2016

In het kader van opnieuw kennismakingslessen voor diverse sporten gaan we 3 clinics smashbal geven aan een 6 tal klassen in Posterholt in opdracht van GoforGold Kids en de Nevobo. Zonder anderen tekort te willen doen: Wat een geweldige kinderen, wat een enthousiasme, wat een discipline en wat een drive om te winnen. Kortom we hebben geweldige dagen (samen met Kim en Jesiie de Wild van Peelpush). De aantrekkingskracht van het Smashbal wordt in volle breedte ervaren. Benieuwd hoeveel kinderen contact zullen opnemen met de plaatselijke volleybalvereniging. 

SB 4 PH.JPG SB Posterholt 11.jpg

19 januari 2016

Het tweede achtereenvolgende jaar dat we clinics mogen gaan geven aan LO docenten in Torhout (Belgie) tijdens de dag van het LO bij het Eekhoutcentrum. Maar liefst 40 docenten schrijven zich in. Daarbij laten we de docenten het smashbal ervaren en maken we kort een uitstapje naar het Smashvolley (wat natuurlijk één op één is afgeleid van de door ons ontwikkelde variant en trainingsoefeningen).

Gezien het grote succes van het vorig jaar krijgen we voor onze clinics maar liefst twee zaaldelen ter beschikking. ook in Belgie vliegen de vonken er weer vanaf ! Smashbal in Belgie : dat komt wel goed.

Smashbal Torhout 1.JPG Smashbal Torhout 2.JPG

18 januari 2016

De club die in de regio Brabant eigenlijk als één van de eerste de mogelijkheden van het smashbal ontdekte Hurry Up uit Hernen organiseert een groot scholenproject wat wordt afgesloten met een smashbal toernooi op 12 februari on Wijchen (zie toernooien). Wat een enthousiasme tijdens de 2 clinics die de kinderen krijgen onder de gymles. Zelfs de begeleidende leerkrachten laten zich niet onbetuigd tijdens het smashbal geweld en ook zij zetten hun beste "slag arm" voor. 

Aan het einde van de laatste clinic vragen we wie er mee gaat doen aan het toernooi (we hebben natuurlijk al wat mee gemaakt in de afgelopen 5 jaar) maar liefst de helft van de kinderen steekt bevestigend zijn arm op. En nu maar hopen dat we voldoende velden kunnen maken.

Smashball Hurry Up.JPG

14 januari 2016

Stand in dag voor Timo Wagemakers om het smashbal traject in Nederweert (Fortutas) af te trappen. Timo zal daarna het project (powered by GoForGold Kids en Nevobo Zuid) grotendeels overnemen. Kinderen voelen door de laagdrempeligheid van het smashbal meteen de beleving die onder onze variant ligt en dat geeft na afloop erg veel rode hoofden.

Kinderen worden uitgenodigd om proeftrainingen te doen bij voornoemde volleybal vereniging en ik weet zeker dat zij daar (alleen bij deelname natuurlijk) geen spijt van krijgen. Met dank aan de assistentie van Rita de Leeuw, Kim de Wild en de mascotte.

Voor het neerkomen van de bal:

SB clinic.JPG

En daarna:

SB.JPG

13 januari 2016

Smashbal clinic in Middelburg voor het KVLO afdeling Zeeland. Een mooi stel LO docenten bij elkaar die de jaarlijkse vergadering opluisteren met een clinic Smashbal. Achteraf informeert de leiding naar onze beschikbaarheid om clinics te geven tijdens de nascholingsdagen in provincie Zeeland later in 2016. LO docenten zien allemaal de grote geschiktheid van het smashbal in de LO lessen. 

logo.png

5 januari 2016

In het kader van GoforGold project voor kids laten we tijdens 18 gymlessen een kleine 160 kinderen kennis maken met het Smashbal. Dat doen we achtereenvolgens in Gulpen en in Wittem. In met name misschien wel het kleinste gymzaaltje in Nederland (doet mij denken aan mijn eigen gymlessen vroeger in Odiliapeel), bewijzen we dat Smashbal (weliswaar met iets aangepaste regels) overal met plezier en beleving kan worden gespeeld. Aanwezige LO docenten geven aan om door te gaan met het Smashbal. Missie geslaagd.

SB Wittem.JPG

15 december 2015

Opnieuw draaien we een Smashbal / Smashvolley clinic in Belgie. Ditmaal in opdracht van de organisatie Dinac voor een 30-tal LO docenten in MaasMechelen. Ook Belgie is in de ban van het smashbal. En wat een locatie om een clinic te mogen doen.

Campus de Helix.jpg

9 december 2015

Smashbal battle Nijmegen: Zo'n 8 teams van verschillende scholen strijden om de felbegeerde titel van beste Smash-team van Nijmegen. Uiteindelijk wint team van de Citadel de battle en zij mogen één jaar lang de wisselbeker in de prijzenkast van de school zetten.

In dit smashbal traject hebben we zo'n 900 kinderen in 46 clinics kennis laten maken met het volleybal. En naar alle waarschijnlijkheid gaan we dat volgend jaar weer doen. Met dank aan de sportleiders van de gemeente Nijmegem voor de organisatie.  

Smashball Battle Nijmegen 2015 Finale.JPG

23 november 2015

En ook Nijmegen zijn we aan het klaarstomen voor een sensationele smashball battle. Voorbehouden aam de 1 en 2e klassen van het voortgezet onderwijs in Nijmegen.

Zie bijgaande flyer, klik hier.

logo.png

15 november 2015

Op een druilerige middag in november trakteert Unicum (volleybal vereniging uit Wanroy) de jeigdleden van deze vereniging op een Smashbal clinic. Naast de B meiden en de C mannen (mooie teams) voelen ook de CMV leden de beleving die onder het smashbal zit. Tevens kiezen we ervoor om alle aanwezige kinderen het volleybal te laten meemaken. Dat geeft een grote clinic waarin we iedereen naar niveau indelen. En dat resulteert dan ook in vanggooi oefeningen. botsbal en de verschillende smashbal methodieken. Een erg mooi gezicht. En de ideale ledenwerving. Met dank voor de ondersteuning van Maartje Poos. 

smashbal Unicum 1.JPG smashbal Unicum 9.JPG smashbal Unicum 12.JPG smashbal Unicum 18.JPG

14 november 2015

De Nevobo is bezig om in regio Limburg de verschillende volleybalverenigingen op te leiden om het smashbal verder te verspreiden. Enkele maanden geleden hebben wij ten behoeve van dit doel een clinic voor volleybaltrainers (en volleybal verenigingen) gedaan in Baarlo. VC Olympia wil graag verder verdiepen in de methodiek die onder het smashbal zit voor haar jeugdige (CMV) leden. En op basis hiervan wordt een aanvullende clinic georganiseerd door de Nevobo. Andere Limburgse verenigingen sluiten hier graag bij aan. De CMV leden van Olympia vonden onze voorbeeld training in ieder geval hartstikke mooi. Ook in Panningen gaan ze kijken hoe ze smashbal het beste kunnen inzetten. Fijn dat we daarvoor wat handvaten hebben mogen geven.

En wat gebeurd er als je plezier hebt, juist ja, je vergeet foto's te maken.

logo.png

10 november 2015

Onze nagenoeg landelijke KVLO tournee om het smashbal uit te dragen bij LO docenten brengt ons in Schiedam. Waar erg enthousiaste docenten ook ditmaal de waarde van het smashbal juist weten in te schatten. Conclusies docenten: smashbal is de ideale verbinding van de school naar de volleybalvereniging en volgens mij is het beter om van het smashbal een aparte tak van sport te maken.

De toekomst zal het leren !

Clinic KVLO Schiedam 2.JPG SB Clinic KVLO Schiedam 1.PNG

27 oktober 2015

We vervolgen onze KVLO tour in Zwijndrecht. Onder de perfecte organisatie van het Develstein College uit Zwijndrecht presenteren we het smashbal aan een kleine groep (maar erg enthousiaste) LO docenten. Het smashbal landt zoals we dat eerder hebben gezien, waarbij de mogelijkheid om twee verschillende levels tegen elkaar te laten spelen wordt toegejuicht. Iedereen zoveel mogelijk op eogen niveau laten spelen. En daar sluit ik mij volledig bij aan. Aangezien dat 50% van de LO docenten Let's Smash aanschaft kunnen we er zeker van zijn: Smashbal gaat een mooie toekomst tegemoet tijdens de LO lessen in Zwijndrecht en omstreken.

Smashball Zwijndrecht KVLO.JPG

20 oktober 2015

Ook KVLO West Brabant is erg geinteresseerd in een smashbal clinic en dat hebben ze geweten (;

Ondanks dat de groep wat kleiner is dan de beschikbare ruimte laten de LO docenten zich meeslepen door de beleving die onder het smashbal zit. Natuurlijk hebben we dit al eerder gezien maar het blijft altijd erg mooi als dit gebeurd. Daardoor hebben de docenten een mooie sportieve avond en hebben zij al spelerenderwijs het smashbal (in al haar facetten ervaren) en uiteindelijk ging het daarover.

logo.png

14 oktober 2015

Deel 2 van de clinics voor de Beweegbasis.nl. Deze keer bij de accomodatie van Fitland en het CIOS in Sittard. Een erg mooie sporthal om clinics te mogen doen. Eerste clinic kenmerkte zich door wat organisatorische onvolkomendheden maar de tweede clinic liep weer als vanouds. Smashbal gaat ook in Limburg een mooie toekomst tegemoet.

Beweegbasis smashball sittard.jpg

6 oktober 2015

Via Ruben Nijhuis (toen nog Nevobo) worden we benaderd om een clinic smashvolleyball te geven in Alkmaar voor het KVLO (afdeling Noord Holland). En natuurlijk moet je er soms wat (KM) voor over hebben om het smashball te promoten. Week vantevoren bleek dat door de hoeveelheid aanmeldingen (50+) we twee clinics zouden moeten doen. En dat hebben we geweten. Onder aanvoering van Inge Tamis (de coordinator) kom ik in contact met zeer enthousiaste LO docenten die het smashball (en de onderliggende visie) volledig omarmden. Ook zij zien (in overtreffende trap) de geschiktheid van onze variant in de LO les. Daarnaast gaan ze er volledig voor om de oefenvormen zo goed mogelijk uit te voeren (en daar waar dat kan) te winnen van de andere docenten. Wat een feest in Alkmaar. Geweldig !!!

Aantal reacties van de deelnemers na de clinic:

Hallo Peter, het was inspirerend, ga het zeker gebruiken.

Bedankt voor de clinic. Ik vond t erg leuk om mee te doen! 

Was echt een hele leuke -, leerzame clinic.

Ik vond het inderdaad helemaal leuk!! Bedankt nogmaals voor je enthousiasme.

Was  leuk Peter!!

Nog bedankt voor de leerzame en uitdagende workshop van gisteravond!

Ik vond de clinic erg leuk Vanachtend vertelde ik aan mijn zoontje van 6 waar ik naar toe was geweest en wat ik had gedaan en hij werd meteen enthousiast, dat wilde hij ook wel, veel smashen!

Daarnaast zijn de oefenvormen erg bruikbaar voor in mijn lessen en in mijn trainingen van meisjes B ga ik er ook zeker gebruik van maken. Je hoort het al ik ben erg enthousiast

Complimenten hoe je smashbal op enthousiaste wijze onder de aandacht hebt gebracht!

Dank je wel voor de mail en de bijzonder nuttige en intensieve clinic afgelopen dinsdag in alkmaar!

ik heb er inderdaad van genoten vorige week.

En bedankt voor de interessante cursus!

Smashbal Clinic Alkmaar KVLO 2.JPG Smashbal Clinic Alkmaar KVLO 3.JPG Smashbal Clinic Alkmaar KVLO 5.JPG Smashbal Clinic Alkmaar KVLO 8.JPG

30 september 2015

Twee clinics op het programma bij de nascholingen voor LO docenten van de provincie Limburg bij: de beweegbasis.nl. Programma zoals altijd innoverend en professioneel en daar mag het smashball natuurlijk niet bij ontbreken. De eerste clinic zou druk worden (circa 20 deelnemers) en de tweede wat minder (circa 12 deelnemers). Maar we hebben het eerder meegemaakt, na het geven van de eerste clinic komen er op de tweede clinic ineens meer dan 20 docenten. En dat heeft natuurlijk alles te maken met de beleving die onder het Smashbal zit. Directeur beweegbasis: Dat was een bijzonder bruisende clinic zeg, iedereen was aan het bewegen.

logo.png

27 september 2015

Tweede bijeenkomst over hoe SMASH! en smashball in te zetten in een school clinic. Ook hier een mooie verzameling enthousiaste deelnemers. Deze keer bijna een thuiswedstrijd. 

Giga enthousiasme bij oefening: SAMENMATTEN en dat snap ik wel.

smashbal EHV clinic.JPG

26 september 2015

In de kaders van het EK in Nederland organiseert de Nevobo clinics met de belangrijkste vraagstelling:Hoe krijg ik kinderen in de gymles enthousiast voor het volleybal. En daar leent concept SMASH! en Smashball zich natuurlijk erg goed voor. Opkomst viel wat tegen, maar we hebben een mooie voorbeeld clinic gedraaid. Deelnemer (en volleybaltrainer) vatte het op de volgende manier samen:  

"Nog hartelijk dank voor de Smashbijeenkomst van afgelopen zaterdag zeer geslaagd!

Gisteren training gehad met de kids en gelijk een aantal oefeningen gedaan oefeningen werden zeer positief ontvangen." 

logo.png

24 september 2015

Smashbal clinic voor het kader van volleybalvereniging Sic Pugno uit Bergen op Zoom. Ook deze mooie vereniging is geinteresseerd in Smashbal en zij willen de mogelijkheden zien om het smashbal binnen de vereniging te gaan inbedden. Wij weten wat er een beleving zit onder het smashbal, maar wat was het mooi om te zien dat de trainers zich daar volledig in mee lieten gaan. Ondanks dat het een clinic was, werden er wedstrijden gespeeld op het randje (maar wel altijd sportief). Wat een mooi kader ! Bedankt Sig Pugno, ik heb genoten !

logo.png

19 september 2015

Na eerder clinics te hebben verzorgd voor de jeugdige leden van VC Weert en VC Fortutas gaan we de trainers van beide verenigingen opleiden om spetterende smashbal trainingen te kunnen verzorgen. In de nieuwsbrief van Fortutas wordt het op deze manier samen gevat:

Leerzame Smashbalclinic

Op zaterdag 19 september was er een Clinic Smashbal voor onze trainers. Er waren drie trainers vanuit VC Fortutas aanwezig en vier vanuit VC Weert. Het was een leerzame clinic van Peter van der Ven en we hebben drie trainingsboeken Let’s smash aangeschaft zodat we de oefenstof ook in de praktijk kunnen gaan toepassen. In de maanden oktober, november en december zullen er speciale Smashbal trainingen zijn. Zo werken we toe naar het Smashbal toernooi op zondag 20 december. De trainers kunnen de smashbal oefenstof ook toepassen tijdens de reguliere trainingen.

Toevoeging Peter van der Ven: Mooi om te zien waar samenwerking toe kan leiden.

18 september 2015

Sedert ongeveer het begin van Kaboembal hebben we contact met Roy Groenenberg van WHV Asperen. Ook Roy zag eigenlijk meteen de potentie van onze smash opleidingssystematiek. En hij wil graag het smashball introduceren in Asperen en omstreken. Op basis daarvan plannen wij in opdracht van de Nevobo een Smashball workshop voor trainers. Weer erg veel enthousiasme. De vonken spatten ervan af tijdens de voorbeeld smashball training.

Smashbal Clinic WHV Asperen 1.JPG Smashbal Clinic WHV Asperen 2.JPG

7 september 2015

Ondertussen raak je gewend aan de bijzondere berichten over het smashbal. Maar als je wat langer nadenkt dan is het eigenlijk niet te bevatten. Begonnen in 2010 en onze Nederlandse uitvinding nu ook in New York, bij het New York Volleyball Institute. In de hoofdstad van de USA wordt hard gewerkt aan een smashbal afdeling. Op z'n Amerikaans: Awesome.

logo.png

September 2015

In Rotterdam wordt een Smash Battle georganiseerd om te kijken wie de beste smasher van de stad zal zijn. In opdracht van de Nevobo worden wij dan ook ingehuurd om de leerlingen van de Olympia school op te leiden om een kans te maken om deze fel begeerde titel in de wacht te slepen. Bij de ene klas lukt dat wat beter als bij de andere. Maar uiteindelijk zijn we tevreden met het reaultaat. En er zit op de school echt giga talent.

Smashball Rotterdam 2015.png

Augustus 2015

Onze zuiderburen nemen de uitrol van het smashbal (smashvolley in Belgie) erg serieus. Door het hele land worden clinics en activiteiten georganiseerd om het smashbal te ondersteunen. Erg goed bezig.

Klik hier.

logo.png

18 augustus 2015

Om het smashbal virus optimaal te verspreiden hebben wij (Nevobo en Peter van der Ven) de handen ineen geslagen. Een van gevolgen hiervan is dat we het smashbal boek hebben herschreven. Dat heeft wat bloed, zweet en tranen gekost, echter gezien het resultaat is dat het zeker waard geweest. Een echt smashball Handboek om trots op te zijn. Zodat de gemiddelde volleybal trainer / vereniging echt meteen kan beginnen met haar of zijn smashbal trainingen. We hopen hierdoor dat we het smashbal de boost kunnen geven waar het recht op heeft. Binnenkort is het boek Let's Smash! dan ook via onze site te bestellen. Houd de smashbal winkel in de gaten. Een echte aanrader !!!!

 Praktisch handboek Smashball voor trainers B .jpg

17 augustus 2015

Opnieuw zijn we te gast bij de Jeugdvakantieweek in Nieuwerkerk aan de Ijssel. In aansluiting op onze eerdere deelname aan de School Sport Week vraagt Jeugdwerk Zuidplas om opnieuw een Smashbal clinic te geven. Helaas was het wat regenachtig (lees erg regenachtig) maar we hebben ons best gedaan. En dat is nog redelijk goed gelukt (al zeg ik het zelf).

logo.png

29 juli 2015

En ook de koninklijke volleybalclub Sparvoc (Lanaken - Briegden) uit Belgie organiseert voor haar leden een echte smashbal training.

logo.png

23 juli 2015

Smashbal kampioenschappen in the USA. DeSmet Volleyball uit St. Louis. We gaan de wereld rond.

logo.png

8 juli 2015

Smashbal workshop voor overwegend CMV trainers uit Limburg. Belangstelling helemaal prima, zo'n 30 trainers hebben deze workshop bijgewoond. Format moeten we nog even aan schaven om het smashbal optimaal toegankelijk te maken voor deze doegroep (want daar blijken wat "bugs" in te zitten), maar dat komt goed. Met dank aan de vrijwilligers van Tupos, grote klasse !

Smashball opleidingen A.jpg Smashball opleidingen B.jpg

1 juli 2015

smashbal battle.PNG

20 juni 2015

VC Fortutas: een erg mooie vereniging uit Limburg. Was in het begin even wennen maar vereniging heeft een hoog aantal jongens in de gelederen. En dat aangevuld met erg veel zeer talentvolle meiden, geeft een ideale beginsituatie om twee speciale en spetterende clinics te verzorgen tijdens het jeugdkamp. En wat werd er gemept, een feest om te zien. Met dank aan de begeleiding van o.a. Roland Peters. VC Fortutas gaat in het nieuwe seizoen samen met VC Weert smashbal volwaardig opstarten binnen de verenigingen.

Smashbal Fortutas 1.jpg Smashbal Fortutas 5.jpg

Smashbal Fortutas 3.jpg Smashbal Fortutas 4.jpg

16 juni 2015

Ook Belgie heeft erg veel aandacht voor onze variant. We worden dan ook uit genodigd om bij de universiteit van Leuven twee clinics te doen over smash! en smashbal voor LO docenten. Een kans die we dan ook met beide handen aangrijpen. Ook hier vind het merendeel van de deelnemers met name smashbal een perfect instrument om op te nemen tijdens de LO-lessen. En zij hebben helemaal gelijk. Volgend jaar weer ?

logo.png

1 / 3 en 4 juni 2015

Opnieuw clinics in Eindhoven. Ontzettend veel instuif folders aan geinteresseerde kinderen uitgedeeld. Met de ledenwerving in Eindhoven komt het zeker goed.

logo.png

30 mei 2015

Onderdeel van het jeugdkamp en bedoeld om de jeugdleden alvast smashbal te laten ervaren heb ik een clinic gegeven aan de CMV (en de C,B en A groepen) van VC Weert. Met name bij de laatste oefening (Smash King) waarin het erover gaat dat je in het spel blijft, ontstond een gevecht op leven en dood. Aantal competatieve meiden wilden niet voor elkaar onder doen en zetten alles op alles om in de race te blijven. Daardoor liep de clinic uit en had ik helaas koude knakworsten, maar wat een beleving en wat mooi om dat mee te mogen maken.

Ook VC Weert gaat in het seizoen 2015 / 2016 Smashbal in het Limburgse land opstarten. Voor verdere informatie, klik hier. Met dank aan Erie Hulleman. Ook voor de foto's.

Smashball VC Weert 30-5-2015 1.jpg Smashball VC Weert 30-5-2015 3.jpg

Smashball VC Weert 30-5-2015 6.jpg Smashball VC Weert 30-5-2015 5.jpg

27 / 28 en 29 mei 2015

Het verzorgen van smashbal clinics begint een beetje werk te worden. Opnieuw in Eindhoven. En met meedenkende LO docenten die smashbal oefeningen bedenken om het virus te verspreiden. Klasse !!!

logo.png

26 mei 2015

En ook namens de Nevobo geven wij twee clinics met als onderwerpen smash!, smashbal en de leerroute smash aan de CIOS afdeling Goes - Breda en andere sportleiders in de provincie Zeeland. Maar liefst 100 sportleiders (al dan niet in opleiding) volgen deze workshops. Ook zij voelen de bijzondere beleving die onder het smashbal zit en pakken de oefenvormen aan om zo optimaal mogelijk te presteren. Wat een happening !

Cios Goes Breda 2.jpg Cios Goes Breda 20.jpg

Cios Goes Breda 15.jpg Cios Goes Breda 3.jpg

Cios Goes Breda 21.jpg Cios Goes Breda 25.jpg

21 / 22 mei 2015

Namens de Nevobo zijn we opnieuw clinics aan het geven in het kader van Join volleybal aan basisschool kinderen. Nu in Eindhoven.

logo.png

19 en 20 mei 2015

Maar liefst 553 kinderen de beleving onder het smashbal laten ervaren in Nieuwerkerk aan den Ijssel tijdens de school sport week. Perfect geregeld door de gemeente Zuidplas. Complimenten !

Smashbal Nieuwerkerk 1.jpg Smashbal Nieuwerkerk 2.jpg

9 mei 2015

Skunk, volleybalvereniging in Veghel, met 1e heren-team wat volgend jaar uitkomt in de 3e divisie wil graag meer weten over het nieuwe volleybal fenomeen. Op basis daarvan doen we een clinic tijdens de volleybal kennismaking in Veghel. En de vonken spatten van de deelnemers af.

smashbal Veghel 09052015 2.JPG smashbal Veghel 09052015 3.JPG

smashbal Veghel 09052015 14.JPG smashbal Veghel 09052015 24.JPG

7 mei 2015

In opdracht van de Nevobo bijscholing smashbal gegeven aan circa 30 sportleiders van de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation op playground Laakveld. De sportleiders waren erg enthousiast over het smashbal en er ontstonden mooie wedstrijden die op het randje werden gespeeld. Mooi om te zien. Gevolg: Op 13 veldjes worden wekelijks smashbal trainingen verzorgd voor kinderen in Den Haag. Voor verdere informatie klik hier.  

Smashbal Sportleiders Den Haag 1.jpg Smashbal Sportleiders Den Haag 2.jpg

4 mei 2015

Mede dankzij de Spaanse vetaling van onze site neemt de Spaanse interesse in het Smashbal erg toe. En wordt onze enige echte smashbal website opgenomen in de verzameling van belangrijke sites voor het jeugdvolleybal. Klik hier.

logo.png

21 april 2015

En ook de Wolf Pack volleybal club uit Florida (USA) kondigt aan te gaan starten met het smashball.

Maart 2015

Overname gymlessen met Smashbal, smashbal clinics, smashbal workshops. Nederland wil smashballen en de activiteiten (en natuurlijk het verzoek om begeleiding hierbij van ons) vliegen ons om de oren. In maart hebben we achtereenvolgens meegeholpen aan:

Overname gymlessen in Roermond (5 dagen) met onze mooie variant.

smashball Roermond.JPG smashball Roermond B.JPG

Smashbal (instuif) trainingen in Mill.

Smashball Mill 1.jpg Smashball Mill 2.jpg Smashball Mill 3.jpg

Gast smashbal training bij G'68 in Geffen.

smashball Geffen DEF A.JPG smashball Geffen DEF B.JPG

Smashbal clinics voor KVLO de Noorder. En ook weer geweldig om dat te mogen doen voor LO docenten.

Smashbal KVLO.JPG Smashbal KVLO 1.JPG

Smashbal KVLO 2.JPG Smashbal KVLO 3.JPG

Smashbal KVLO 4.JPG

Achtereenvolgens korte uitleg, WOW, Smashbal afvalrace, Sint Joris en de Draak en pfff.

Instuif training bij Hovoc Horst en wat een talenten liepen daar rond.

17 maart 2015

Tijdens de St. Patricksdag (feestdag in Canada) organiseert de London Volleyball Club LVC Fire (Canada) een smashbal jamboree voor haar leden. Verdere voortzetting van het smashbal virus in Canada wordt bij LVC Fire voor bereid.  Goed bezig !

Smashball Jamboree LVC.jpg 

LVC Smashball 1.jpg  LVC Smashball 3.jpg 

LVC Smashball 4.jpg LVC Smashball 2.jpg

11 maart 2015

En opnieuw wordt in Griekenland een opleiding Smashbal georganiseerd voor LO leraren. En zeer druk bezocht. Fijn dat wij hieraan een bijdrage hebben kunnen leveren.

Smashball Griekenland.jpg

2 maart 2015

Smashbal interview met Ronald Koekoek van de Taurus volleybalvereniging voor Houten FM. Om interview te luisteren klik hier. Radiofragment is opgeslagen onder de onderste button en begint om circa 24.14. Leuk !

logo.png

18 februari 2015

SMASHBAL IS KEITOF!!!!

VZW Sveka Schoten uit Schoten (Belgie) gebruikt Smashbal tijdens de volleybal initatie gedurende de sportweken. En hebben een leuk filmpje geplaatst op de facebook pagina.  Klik hier voor het filmpje.

Koen Smets (trainer VZW Sveka Schoten) vat het op de volgende manier samen: "Ik vind smashbal een echte verademing in het jeugdvolleybal. De kinderen zijn nu echt actief bezig..."

logo.png

14 februari 2015

Samen met NeVoBo en buurtsportcoaches organiseert VC Bolsward op 20 februari 2015 (19.30 - 21.30 uur) in sporthal de Middelzee in Bolsward een workshop Smashbal. Doelstelling hiervan: We kijken naar de mogelijkheid om Smashbal met meerdere vereniging in Sudwest-Fryslan op te zetten.

Dat is de juiste (Smashbal) spirit: Zo snel mogelijk naar resultaat !!!!!

logo.png

13 februari 2015

En ook de kinderen uit Druten en Puiflijk staan te springen om de volgende smashbal sessie. Goed bezig Henk en andere trainers van Boemerang Komeet.

logo.png

12 februari 2015

Opnieuw neemt het toonaangevend volleybal medium in Nederland, de volleybalkrant een link op naar onze smashball video. Nog een keer kijken, klik hier.

logo.png

11 februari 2015

Quote Peter van Tarel (regiomanager NeVoBo bij regio Oost) op www.tym.nl: " Hidde (zoon van Peter, toevoeging smashbal.nl) volleybalt nu anderhalf jaar. Dat was vorig seizoen bij volleybal nog wel eens een probleem, aangezien je niet mag rennen of smashen op die leeftijd. Maar sinds dit seizoen doen ze elke training aan smashbal en mag hij doen wat hij het leukste vindt: duiken en smashen!" Dus dan hebben we het toch ergens voor gedaan (-;

Klik hier voor het volledige interview.

logo.png

10 februari 2015

En ook Ardea (volleybalvereniging uit Heerhugowaard) kondigt aan te willen starten met het smashbal. En zo'n mooie vereniging hebben we er graag bij. Klik hier.

logo.png

3 februari 2015

En in Rotterdam (Wolfert school) maken ze het helemaal bont. Het hebben van smashbal kennis maar ook smashbal kunde helpt je mee om naar klas 2 te gaan van het voortgezet onderwijs. Mocht je op een of andere manier hulp nodig hebben, beste studenten, wij zijn graag bereid om eventuele vragen te beantwoorden. Rotterdam, goed bezig !!!

logo.png

31 januari 2015

En ook wellicht het grootste volleyballand (Brazilie) in de wereld begint interesse te tonen: zie hier. Vandir Sergio Dal is een volleybaltrainer die met name in Brazilie, Amerika en Italie op niveau groepen (en jeugd) heeft getraind. En ook het land van de huidige wereldkampioenen bij de mannen Polen besteed aandacht aan onze variant. En dan zijn er helaas nog critici, die vinden dat alleen de huidige CMV methodiek (ook voor jongens) perfect werkt. Klik hier.

logo.png

29 januari 2015

Het kan vandaag niet op. Ook op 1 februari wordt er een groot evenement georganiseerd in Salamanca Spanje om de jeugd te interesseren voor het volleybal. En natuurlijk wordt daar zeker ook smashball bij gebruikt. Als u Spaans kent en begrijpt klik maar eens hier om de uitnodiging te bekijken.

logo.png

29 januari 2015

En ook op websites in Colombia is het smashbal doorgebroken. Dus zeker goed voor de internationale doorbraak van het smashbal dat we onze website inmiddels grotendeels hebben vertaald naar het Spaans (-:. Smashbal in Colombia klik hier.

logo.png

29 januari 2015

2015 is het volleybal jaar bij uitstek. En daar heeft met name ook het smashbal een belangrijke rol in. Jos van Hout maakte hiervoor in opdracht van de NeVoBo de navolgende prezi. Klik hier.

logo.png

29 januari 2015

VV Amsterdam begint met smashball trainingen voor jeugd van 12-18 jaar. Natuurlijk was al langer duidelijk dat de variant eveneens goed gebruikt zou kunnen worden voor iets oudere jeugd, maar naar mijn weten is  VV Amsterdam de eerste die daadwerkelijk trainingen gaat organiseren voior deze doelgroep. Complimenten !

logo.png

29 januari 2015

Door met name de inzet in de implementatie van het smashbal op het onderwijs nemen talloze scholen op dit moment onze variant op in de beweegles. Basisschool Oostelijke Eilanden uit Amsterdam heeft dit ook gedaan. Zie hier (programma bovenbouw week 6 en 7).

logo.png

26 januari 2015

En hieronder vindt u een filmpje van smashbal tijdens de LO les van de Singapore American school. Ook coach Greaney is flink aan het experimenteren met onze Nederlandse variant.

23 januari 2015

En ook het buitenland gaat de vijfde versnelling in met betrekking tot smashball activiteiten. Nu ook smashball trainingen in Twin Lakes, Michigan USA. Klik hier.

logo.png

23 januari 2015

Op de toonaangevende volleybal site van Noorwegen wordt opnieuw smashbal genoemd als een van de drie interessante formats om het jeugdvolleybal in Noorwegen te laten groeien. Dus deze interesse zal ook ongetwijfeld leiden tot een smashbal aftrap in Noorwegen. Zie hier voor verdere informatie (wel in het Noors).

logo.png

20 januari 2015

De wekker ging om kwart over 5 en dan heb je, ondanks dat het over clinics smashbal gaat toch even moeite om de startknop te vinden. Maar, na een goede reis aangekomen te zijn en de eerste LO docenten een hand te hebben geschud,  sta je weer te popelen om ook in Belgie het Smashbal virus te gaan verspreiden. Drie groepen van in totaal 70 Belgische LO docenten wilden kennis maken met het smashbal. En dat hebben ze geweten (-:

Achteraf mochten de deelnemers aangeven wat ze van de clinics vinden. Een greep uit deze woorden: Aktief, spelplezier, innoverend, heel erg goed bruikbaar, leuk, hoogtepunt van de dag.

En de organisatie heeft inmiddels besloten dat we op 19 januari 2016 opnieuw een clinic reeks gaan geven. En dat doen we natuurlijk erg graag. Dus aan het Eekhoutcentrum de eer om de eerste smashbal clinic in 2016 bij ons te boeken. Bedankt voor de warme ontvangst, het stralen en de beleving.

 Smashbal Torhout 20012015.jpg Smashbal Torhout 20012015 A.JPG

Smashbal Torhout 20012015 B.jpg Smashbal Torhout 20012015 C.jpg

19 januari 2015

Quote in de nieuwsbrief van VV Amstelveen over het smashbal:

"Het was heel spectaculair om te zien en iedereen was heel enthousiast. Hopelijk is er de volgende keer weer smashbal".

logo.png

7 januari 2015

Gevraagd om een drietal werkwinkels (clinics) te doen voor Belgische LO docenten voor het Eekhoutcentrum op de dag van de Lichamelijke Opvoeding. En deze kans hebben we dan ook met beide handen aan gegrepen. Ook Belgie is razend benieuwd naar onze mooie variant. Twee weken voor de daadwerkelijke clinics, zijn deze al helemaal volgeboekt. Dus we krijgen de kans om op 1 dag 60 LO docenten te infecteren met het smashbal virus en op deze manier het volleybal in Belgie een hele grote boost te geven. Dat wordt razend leuk. Klik hier voor het programma.

logo.png

27 december 2014

En opnieuw kondigt een Belgische volleybal club aan te gaan beginnen met het smashbal. Zij gebruiken daarbij de volgende zin: " Een nieuw baanbrekend initiatief kondigt zich aan" . Dominique Baeyens (Belgische bonds- en topcoach) maakt onderdeel uit van de sportieve cel van deze volleybalvereniging. Dus dat komt wel goed met onze mooie variant aan de kust in Belgie. En wat een naam om Smashbal binnen je club te betrekken (VT Enjoy Koksijde). Klik hier voor verdere informatie.

 logo.png

22 december 2014

Het definitieve bewijs dat smashbal in Utrecht is door gedrongen bij VV Utrecht en voorgoed is gevestigd en het definitieve bewijs dat het hebben van kennis van smashbal je een pre zal geven als je gaat solliciteren als combinatie functionaris volleybal. Het bericht lijkt gewoon maar in de geschiedenis van het smashbal is dat niet zo. Een echte primeur voor een dijk van een volleybal vereniging. Voor verdere informatie, klik hier (ook als je wilt solliciteren).

logo.png

22 december 2014

We gaan de 5e versnelling in: Ook volleybalvereniging Wognum gaat smashbal trainingen aan bieden. Nogal wat smashbal activiteiten in de kop van Noord Holland dus. Voor verdere informatie zie hier. En ook toekomstige smashbal beleving bij SV de Brug uit Colijnsplaat klik hier.

logo.png

6 december 2014

Groot volleybal spektakel in Arnhem op Valkenhuizen. Als omlijsting voor de eredivisiewedstrijd van het Talent Team dames, hebben wij de meer dan 30 aanwezige kids laten genieten van de volleybalbus, CMV en Smashbal, natuurlijk samen met enkele meiden van het Talent Team. De meiden lieten zich zeker niet onbetuigd. Hartstikke leuk.

SmashBall Arnhem IMG_2091.JPG Smashball Arnhem 4.jpg

6 december 2014

Smashbal demo tijdens tijdens de minidag 13 december in Ouderkerk. Meer info: klik hier.

logo.png

24 november 2014

Nu ook aandacht voor het smashbal vanuit Denemarken. We gaan de wereld over. Klik hier.

logo.png

23 november 2014

Ook Tilburg 90 minuten in de ban van het Smashbal. Zie hieronder voor het facebook verslag van VC Sarto.

smashball clinic sarto.JPG

17 november 2014

Als gastdocent sessie mogen doen met de 4e jaars studenten op het CIOS in Sittard. Daarin hebben we o.a. de vraag gesteld wat de plussen en de minnen waren / zijn van het aanbieden van volleybal op de basisschool, BSO en sportpromotieactiviteiten. Na presentatie van Smash! en Smashbal geconstateerd dat (indien we kiezen voor deze presentatieroute) de minnen voor maar liefst 95% kunnen worden weg genomen, terwijl de plussen van onze mooie sport intact blijven. Studenten roemen de beleving die onder de varianten zit. Dus wanneer het gaat om zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren voor het volleybal gebruik Smash! en smashbal als introductievormen voor onze jeugd.

Smashbal CIOS.jpg

17 november 2014

Ook volleybalvereniging Particolare DS maakt serieus werk van het smashbal. Nu ook elke vrijdagmiddag tussen 4 en 5 uur mogelijkheid om smashbaltrainingen te bezoeken. Zie de flyer.

logo.png

9 november 2014
Enthousiaste kinderen, enthousiaste kaderleden en enthousiaste organisatoren (Ton en Co), dat komt met het Smashball in Warmenhuizen wel goed. Zie bijgaand verslag van de clinic. " En gelukkig hebben we de foto's nog". En hier vindt je een aanvullende publicatie van de Schager Courant.
Smashball Dinto 1.JPG Smashball Dinto 2.JPG
Smashball Dinto 3.JPG Smashball Dinto 5.JPG
Smashball Dinto.JPG
31 oktober 2014
Onze contacten met volleybalvereniging Dinto uit Warmenhuizen dateren al vanaf eind 2013 / begin 2014. Maar na een goede voorbereiding gaat het er toch echt van komen. Vanaf 9 november gaan zij smashbal trainingen aanbieden. En wij helpen graag mee om deze trainingen tot een succes te maken. Voor verdere informatiie klik hier.
logo.png
1 oktober 2014
Nu ook smashbal mogelijkheden bij de volleybalclub in Nederland met waarschijnlijk de meest bijzondere naam, namelijk volleybalvereniging Tante Sien Esch Stars. Klik hier.
logo.png
26 september 2014
Het is zeker niet de bedoeling om andere volleybalverenigingen tekort te doen, maar ik wil op deze plaats toch even de smashbal geschiedenis van Hurry Up belichten. Deze volleybalvereniging uit Hernen zag ook vrijwel meteen de (grote) mogelijkheden van het smashbal en is hier een op een zeer actieve manier aan de slag mee gegaan. En dat is een groot compliment waard. Zie de publicatie.
Smashbal Hurry Up.JPG
23 september 2014
En ook in Engeland wordt het smashbal opgepikt. Namelijk bij de Tamworth Spartans Junior Volleyball Club. En wat een perfect logo om Smashbal binnen je vereniging te gaan spelen.
smashball Tamworth Spartans Junior Volleyball.jpg
19 september 2014
Nu ook smashball trainingsgroep bij Civitas Venlo. Klik hier voor meer informatie. Dus ook in Venlo gaan we rossen.
logo.png
September 2014
Clinics, clinics en clinics.
In de afgelopen 3 weken hebben we maar liefst 5 smashbalclinics gedaan. En zeker niet bij de minste verenigingen / instanties. Achtereenvolgens bij Peelpush, Were Di, VOC Maarsen (opnieuw), bouwbedrijf van der Heijden en bij het mooie VC Limac. Opnieuw veel succes met het watjes blazen en andere echte smashbal oefeningen. En dat eigenlijk bij elke workshop.
Naast het succes bij de kinderen van onze mooie variant, viel het eigenlijk meteen op dat een clinic Smashbal ook een geweldig instrument is om het teamverband van medewerkers bij instanties / organisaties en verenigingen (zie voorbeeld bouwbedrijf van der Heijden) aan te halen. Enerzijds nodigt smashbal dan ook uit om er voor te gaan, maar anderzijds nadat de wedstrijdrook is opgetrokken zijn er vrijwel altijd lachende gezichten (ook bij de verliezers).
smashbal Limac.jpg
smashball vdHeijden-5.0-071.jpg
27 augustus 2014
Volleybalclub in Canada vraagt onze hulp voor het opstarten van het Smashball in Canada. Natuurlijk hebben wij bij deze vraagstelling graag geholpen. Klik hier. Per 24 september starten dan ook de eerste trainingen bij Volleyball Saskatoon. Dus ook internationale wedstrijden tegen Canada liggen in het verschiet (-:
logo.png
21 augustus 2014
Ook in Italie worden Smashbal opleidingen georganiseerd. Of hoe twee van onze Zeelandse Smashbal foto's op een Italiaanse site komen. 
logo.png
7 augustus 2014
De Nederlandse volleybal clubs zijn nog aan het genieten van een welverdiende vakantie maar de Amerikaanse volleyball clubs zijn hard aan het werken om de achterstand in de uitrol van het smashbal (in de USA) weg te werken. Natuurlijk met o.a. wat hulp van ons. Zo is er daar de laatste weken een heuse smashbal koplopers vereniging ontstaan. De eerste dus in Amerika en deze eer is weg gelegd voor de Georgia Juniors Volleyball Club (club director Dave Bayer is hartstikke enthousiast). Dus nog even en onze kids kunnen zowaar internationale wedstrijden gaan spelen.
logo.png in Amerika
1 augustus 2014
Andermaal Smashbal activiteiten in Amerika. En ditmaal een speciale (te organiseren) Smashbal League bij de Byron Bears (Byron). Dus ook Amerika laat zich zeker niet onbetuigd in de verdere wereldwijde uitrol van het Smashbal. Klik hier voor verdere informatie.
logo.png in Amerika
2 juli 2014
En ook Club Fusion, volleybalclub in Marengo (Illinois USA) organiseert een zomerkamp met Smashbal erin. Dus steeds meer geluiden dat smashbal ook in Amerka onderdeel gaat worden van de aan te bieden volleybal activiteiten. En je weet het: Als je het een keer hebt gespeeld wil je meer.
logo.png in Amerika
19 juni 2014
Smashbal is ook heel goed te gebruiken als clinic tijdens een verjaardags feestje. Op basis van onze eerdere ervaringen op het strand de regels natuurlijk iets aangepast. Merel en de meiden vonden het geweldig. En wat een idyllisch plaatje van camping de Heische Tip in dorp Zeeland. Meer weten over de mogelijkheden, mail naar info@smashbal.nl .
smashbal clinic op strand Heische Tip.JPG
11 juni 2014
Hoe raar het wellicht ook klinkt voor een indoor sport lijkt een clinic, workshop of toernooi gericht op ledenwerving via het smashbal, het meest succesvol te kunnen worden in de maanden juni en augustus en gewoon buiten. Aantal sportaanbieders hebben dat goed begrepen. Zie voorbeeld Particolare .
logo.png 
4 juni 2014
Namens de NeVoBo 15 beweegprofessionals tijdens een intensieve workshop in Wijchen de ontwikkelingen laten ervaren van smash! en smashbal. Veel enthousiasme geproefd en 95% van de professionals nemen gedeeltes hiervan mee naar de praktijk. Zowaar een mooi resultaat.
logo.png
21 mei 2014
Opnieuw geeft een volleybalvereniging in het midden van het land aan met onze hulp smashbal op te willen gaan zetten. Eerste gesprekken gevoerd en nadere informatie volgt.
logo.png
17 mei 2014
Ook VOC Maarssen wil graag haar leden smashbal aanbieden. Tijdens het minitoernooi hebben wij dan ook een echte smashbal clinic gegeven voor maar liefst 110 kinderen. En er zijn super foto's gemaakt. Oordeel zelf.
 Smashball Maarssen 17052014 5.jpg Smashball Maarssen 17052014 9.jpg
 Smashball Maarssen 17052014 8.jpg Smashball Maarssen 17052014 3.jpg
 Smashball Maarssen 17052014 4.jpg Smashball Maarssen 17052014 10.jpg
7 mei 2014
In het kader van de kennismaking met smashbal 6 trainingen aan de mannen gegeven van SV Dynamo Apeldoorn. Veel plezier tijdens Sint Joris en de Draak, watjes blazen en andere echte smashbal oefeningen. Was erg leuk. Dynamo gaat het smashbal nu verder uitbouwen, maar we hebben er zeker een stuk of 30 echte smashbal fans in Apeldoorn bij.
Smashbal Training Apeldoorn Dynamo.jpg
5 mei 2014
Nu ook in Burkina Faso. Met dank aan Annemarie van Wamel en Louis Bosman, klik hier.
logo.png
30 april 2014
Gesprek gevoerd met naburige volleybalvereniging over o.a. onze ondersteuning bij de implementatie van Smashbal binnen deze vereniging. Ook zij zien duidelijk de voordelen van onze volleybalvariant en willen dit gaan opzetten naast de bestaande CMV afdeling.
logo.png
25 april 2014
Doris Holzhacker (van de Vienna International School) geeft een workshop Smashbal tijdens de ECIS Physical Education 2014 in Zug Zwitserland. Natuurlijk hebben wij (NeVoBo en ondergetekende) haar daar zoveel mogelijk bij proberen te ondersteunen. Doris heeft haar workshop uitgeschreven en deze kunt u hier downloaden. Tevens hebben wij hier een link opgenomen naar de website van deze 3 daagse bijscholing voor beweegleraren.
Smashbal ECIS Zug Zwitserland.png
16 april 2014
Opnieuw in Arnhem Smashbal clinic gegeven aan grote groep basis school leerlingen. In opdracht van volleybalvereniging AV Agilitas verschillende Smashbal oefeningen uitgezet. Opnieuw veel enthousiasme. Wordt vervolgd.
logo.png
9 april 2014
Via de Nevobo opnieuw een Smashbal clinic gegeven. Deze keer in het kader van de Buurtsportcoach Academy. Clinic was bedoeld om de coaches smashbal handvaten te geven om sport te gebruiken voor hun dagelijkse praktijk. Volgens mij is deze doelstelling goed gelukt. Daarnaast deden de coaches volop mee met de Smashbal clinic waardoor de Smashbal beleving door de hele sporthal te voelen was. Volgens mij komt het met de doelstelling wel goed in Overijssel met deze kanjers.
Smashbal_academy
17 maart 2014
Ondanks dat het Smashbal-boek in de Engelse taal nog net niet helemaal af is, hebben we de eerste bestelling binnen. Ditmaal komt ie uit Malta. Welk land volgt ?
logo.png
18 maart 2014
Mauro Berruto (bondscoach van het Italiaanse mannen-team) vindt het Smashbal geniaal. En eigenlijk heeft ie daar helemaal gelijk in (-: 
logo.png
15 tot 18 maart 2014
Smashbal staat op het programma tijdens het FIVB seminar in Mexico.
logo.png
27 februari 2014
Smashbal, de wereld rond, ons Zeelands filmpje nu ook in Griekenland. Waar stopt het ?
logo.png
26 februari 2014
Het Purmerends Smashbal toernooi heeft plaats gevonden en dit was een succes.
"Er werd lekker fanatiek gespeeld en het is mooi om te zien dat ook veel jongens dit super leuk vinden. Ik moet zeggen dat ik zeer blij ben met deze volleybal variant, want tijdens clinics op basisscholen kun je dit mooi aanbieden voor de stoere jongens en meiden". Merijn Luijbe Buurt Sportcoach Volleybal SPURD/VIP.
logo.png
23 februari 2014
Opnieuw een record aan Smashbal deelnemers op het smashbaltoernooi van TFC uit Odiliapeel. Maar liefst 85 kinderen vochten om de felbegeerde titels. Hier alvast een sfeerfoto van dit geslaagde toernooi.
Namens www.smashbal.nl hebben wij de organisatoren twee echte Smashballen gegeven. Natuurlijk als dank voor het mooie initiatief en voor zoveel mogelijk smashbal plezier.
Smashbal-2.jpg
smashbal Volkel 23022014.JPG
16 februari 2014
Ook in Nederland neemt de intocht van het Smashbal binnen de volleybalverenigingen steeds serieuzere vormen aan. Kijk bijvoorbeeld op de site van volleybalvereniging unicornus.
logo.png
15 februari 2014
In verband met de grote belangstelling vanuit het buitenland voor het mooie Smashbal, plaatst de Nevobo een informatiepagina op haar website, helemaal in de Engelse taal. Klik op de foto om daar naartoe te gaan. Ook wij zijn aan het kijken hoe we onze website ook voor geinteresseerden buiten Nederland meer geschikt kunnen maken.
Smashbal Verzamel Foto.png
12 februari 2014
Inmiddels hebben maar liefst 85 kinderen (ja, u leest het goed) ingeschreven voor het Smashbal toernooi van TFC. Op basis hiervan heeft TFC besloten om het Smashbal toernooi niet in Odiliapeel te houden maar in Volkel. Want in Sporthal de Wervel is iets meer ruimte om deze hoeveelheid wedstrijden te kunnen plannen. Dat belooft een spetterend toernooi te worden.
logo.png
10 februari 2014
Tony Westman (gewaardeerde volleybaltrainer op internationaal niveau en FIVB instrukteur) geeft aan dat Smashbal een onderdeel zal zijn van het FIVB seminar in Mexico. Seminar zal worden gehouden van 15 - 18 maart 2014.
logo.png
7 februari 2014

Overzicht van wat anderen van Smashbal vinden.
Mae Volleyball New Brunswick Canada: The group playing smashball from the Nederland. Our first experience with it and it was a great one! 
Matt Ginipro (Head Coach Appalachian State Volleyball): I love it!
Cesar Hernandez Glez (auteur 4volley en assistent bondscoach Spaanse Nationale Dames-team): Smashball: Een nieuwe formule voor beginners volleybal. Geweldig. Bedankt voor het idee.
4volley logo.jpg
Avca Volleybal (Kentucky): Wow that looks awesome.
Volleywood (Californie): We have a strong feeling Smashbal will become global in the years to come.
Lange Mannen (Nederlands Mannen Volleybal Team): De ideale voorbereiding voor een carriere als lange man in Oranje!
Sylvia Zeilstra-Klein Entink: Onze zoon van 10 vindt het geweldig (Bovo Volleybal Aalten). Toevoeging Smashbal.nl: Met dank aan Luuk Elschot.
logo.png
6 februari 2014
Natuurlijk was duidelijk zichtbaar welke potentie smashbal had, echter publicaties over het Smashbal op toonaangevende internationale volleybalsites hadden wij op zo'n korte termijn niet verwacht.Klik op de logo's.
 FIVB logo.jpg  
Volleywood Logo.jpg
1 februari 2014

In aansluiting op een publicatie in de Volleybalkrant.nl ontploffen de dagelijkse bezoekersaantallen van onze site. Er moet nog veel gebeuren voordat we het Smashbal ook overal hebben staan in de sportzaal, maar de interesse is er. En hoe dan ook, met interesse begint het.

logo.png

31 januari 2014

In de afgelopen maand maar liefst 18 boeken met onze Smashbal route uitgeleverd. Ongeveer de helft naar Belgie.

logo.png

9 december 2013

Via de Nevobo afgesproken dat we opnieuw een Smashbal clinic gaan aanbieden. Ditmaal op het CIOS in Breda. Ook de studenten van CIOS in Breda willen graag kennis gaan maken met het Smashbal en daar geven we graag onze medewerking aan.

logo.png

November / December 2013

In verband met een conflict in het bestuur en de nasleep hiervan besloten om met ingang van de winterstop te stoppen o.a. met het training geven aan de Smashbal mannen (na 3,5 jaar) van Detac. Heeft zeker niets te maken met de jongens, die hebben het over het algemeen hartstikke goed gedaan. Maar soms moet je laten zien wie je bent en waar je voor staat.

Ik wens de Smashballers in Zeeland een mooi Smashbal vervolg. En ik wil opnieuw Detac bedanken voor de mogelijkheden die ik heb gekregen om een mooie Smashbal afdeling te vormen.

Hierdoor komt er wel meer tijd vrij om te besteden aan een goede uitrol van het Smashbal. Dus als u daar hulp bij nodig heeft doe ik dat graag. Zie ook pagina opdrachtgevers.

logo.png

2 december 2013

Ook volleybalvereniging uit Berlicum Hands Up kondigt aan, dat zij op onze Smashbal training komen kijken om zaken wellicht mee te nemen naar Berlicum. Enthousiast geworden door de smashbal bijeenkomst in Middelbeers van een paar weken geleden. En natuurlijk geven wij hier graag medewerking aan. Inmiddels is Hands Up begonnen met onze mooie variant. Voorbeeld van Smashbal daadkracht. Complimenten.

logo.png

2 december 2013

Vanmiddag definitief met NVC Nijkerk afgesproken dat wij hen gaan helpen met het vraagstuk hoe we het beste Smashbal kunnen gaan uitzetten in Nijkerk. Wordt een leuke maar zeker ook interessante casus, want Nijkerk lijkt inderdaad heel veel Smashbal potentie te hebben.

logo.png

24 november 2013

Een hele mooie foto van de Smashbal Masters van volleybalvereniging Voleco met natuurlijk DE smashballen op de foto. Jongens en trainers zijn onderdeel van het ontstaan van het Smashbal. Stoer of stoer ?

smashbal voleco.jpg

15 november 2013

Op bezoek geweest bij de Smashbal training van Luuk Elschot voor volleybalvereniging Bovo uit Aalten. Luuk is in aanraking gekomen met het Smashbal via de Smashbal gymlessen eerder dit jaar in Arnhem. Hij heeft zich ontpopt tot een ware Smashbal trainer die zijn talent voor het training geven nu combineert met het Smashbal. En dat is in dit geval een hele mooie combinatie.

logo.png

14 november 2013

Ook vanuit volleybalvereniging Apollo uit Mill is er interesse om met het Smashbal te gaan starten. Nadat zij het Smashbal boek hebben gelezen komen zij op de training van onze jongens kijken hoe dit er in de praktijk uitziet. Smashbal in Mill, wordt vervolgd.

 logo.png

28 oktober tot en met 15 november 2013

In opdracht van volleybalvereniging Arvevo in deze drie weken circa 45 gymlessen in Arnhem overgenomen met Smashbal en Volleybal. De circa 300 kinderen vonden het hartstikke leuk.  Eens te meer het bewijs dat jongens en meiden in de basis school leeftijd de beleving van (zeker) het Smashbal voelen en graag meegaan in deze Smashbal flow. Het is op dit moment de vraag of volleybal minnend Nederland beseft wat de mogelijkheden zijn van het Smashbal.

 logo.png

1 oktober 2013

In het vakblad (VolleyTechno 3 2013) voor de volleybaltrainer worden maar liefst 12 pagina's besteed aan het Smashbal. Daarbij worden trainers en verenigingen opgeroepen om het Smashbal binnen de volleybalverenigingen op te starten. En bij dit streven willen wij onszelf natuurlijk aansluiten.

En wat zou het mooi zijn, als je op het einde van het seizoen, niet meer zo vaak hoeft te bellen, om in het nieuwe seizoen weer een heren team te hebben.

logo.png

1 oktober 2013

Opnieuw hebben we vandaag een Smashbal mijlpaal bereikt. Samen met Gidion (de Gala importeur) en Gala hebben wij een tweetal Smashballen ontwikkeld, welke de beleving en het plezier van Smashbal zullen ondersteunen en vergroten. De gele bal (de Smashbal Starter) is bedoeld voor de Smashbal starters (level 1 en 2) en diverse andere Smash spelletjes op het schoolplein of in de sportzaal. De rode bal (de imposante Smashbal Master) is o.a. bedoeld voor de beoefenaars van het Smashbal level 3 en 4. De ballen zijn aan te kopen via onze site.

IMG_1173.jpg 

14 september 2013

Smashbal clinic gedraaid bij volleybalvereniging Agilitas uit Arnhem. In het kader van de opening van het seizoen. Kinderen vonden het leuk. Arnhem begint een soort thuishaven te worden voor Smashbal activiteiten.

logo.png

14 september 2013

Volleybalvereniging Spirit uit Rosmalen organiseert een groot Smasbal toernooi voor de minileden. Als aftrap wordt in de compleet donkere sporthal het enthousiasmerende promotiefilmpje getoond. En hierna gaan de 30 kinderen met de variant op beleving aan de slag. De kinderen uit Rosmalen waren na afloop enthousiast en Spririt is aan het nadenken hoe zij dat een vervolg kunnen geven. 

logo.png

10 september 2013

De Nevobo heeft vandaag Smashbal workshops aangekondigd in elke regio. Aanmelding is gratis en het is zeker dat je hierna erg enthousiast bent over het Smashbal.

logo.png

27 augustus 2013

Zojuist afgesproken dat ik eveneens ga participeren bij de Smashbal workshops van de regio Zuid in Sliedrecht en Nederweert in de aankomende weken.

Hoop op veel Smashbal enthousiasme. Maar dat komt wel goed.

logo.png

21 juli 2013

De landelijke Smashbal uitrol gaat beginnen. Klik op de Smashbal Cap.

Smashbal Cap.JPG

logo.png

1 juli 2013

In het Smashbal traject van de afgelopen jaren hebben we een viertal filmpjes gemaakt. Deze filmpjes vindt u op de pagina's Smashbal en Meedoen. Inmiddels zijn deze filmpjes in totaal meer dan 7300 keer bekeken (in meer dan 30 verschillende landen). Wie had dat kunnen bedenken.

logo.png

12 juni 2013

Smashbalactiviteiten bij VC Avance uit Sambeek, volleybalvereniging SSS-Barneveld uit Barneveld en volleybalvereniging Waterlanders uit Nieuwkoop. Klik op de naam van de vereniging voor meer informatie. Klik hier voor de beschrijving van het Smashbaltoernooi bij de Waterlanders in de regionale media.

Natuurlijk we hebben deze voorspelling al enkele jaren geleden gedaan maar nu gaat het toch echt gebeuren.

Smashbal gaat Nederland veroveren.

logo.png

30 mei 2013

Ik kreeg vanavond na de training een geweldige kleurplaat van onze jongste Smashbal deelnemer. Mooier kan echt niet. En daarom wil ik hem graag met jullie delen.

Klik hier.

logo.png

29 mei 2013

Eerste training gedraaid in Gemert. Opkomst viel iets tegen, doch kinderen en de trainers vonden het erg leuk. Met dank aan de assistent trainers van Were Di (zeker Smashbal-talenten) en natuurlijk de aanwezige kinderen.

logo.png

28 mei 2013

Verzameling van volleybalverenigingen in het midden van het land geeft te kennen aan de slag te willen met het Smashbal. Wordt vervolgd, maar zijn in een keer een berg potentiele leden.

logo.png

24 mei 2013

Over de 30 kinderen op de Smashbal aftrap in Gemert. Dat opent perspectieven voor de (toekomstige) mannelijke aanwas van Were Di. Aankomende woensdagmiddag de eerste gratis training.

logo.png

21 mei 2013

Morgen 22 mei de Smashbal kampioenschappen van Gemert. Komt dat zien.

logo.png

21 april 2013

 Smashbal toernooi 2013 (25 van 38).jpg 

Smashbal toernooi in Zeeland (inmiddels al weer het 5e toernooi) opnieuw een groot succes. Maar liefst 46 deelnemers hebben zich in geschreven. Tevens hebben we deze keer nogal wat belangstelling van Volleybal Trainers en Volleybal Bestuurders. Namens de Nevobo zijn op ons mooie toernooi de algemeen directeur Joelle Staps en voorzitter Hans Nieukerke aanwezig. Wij zijn verheugd met dit mooie bezoek. Wij voorspellen dat het Smashbal de aankomende periode een hele mooie vlucht gaat nemen.

Smashbal toernooi 2013 (2 van 38).jpg

18 april 2013

Klik hier voor de flyer van de Smashbal kampioenschappen in Gemert. Namens Were Di.

logo.png

14 april 2013

Inmiddels nagenoeg alle inschrijvingen binnen voor het Smashbal toernooi voor aankomende zondag 21 april in Zeeland. We hebben maar liefst meer dan 40 inschrijvingen. Dus gaan morgen meteen als eerste zaal bijhuren. Het bewijs dat Smashbal de opsteker voor het mannelijke volleybal kan worden (als we een en ander goed gaan aanpakken).

Naast teams van Switch '87, Havoc, Unicum en TFC doen natuurlijk de Detac teams ook weer mee. Wij nodigen geinteresseerd volleybal kader van harte uit om een kijkje te komen nemen. 

logo.png 

8 april 2013

Het Smashbal begint steeds harder te lopen. Ook Havoc uit Haps heeft inmiddels in samenwerking met SjorsSportief een drietal mogelijkheden georganiseerd om basis school kinderen kennis te laten maken met het Smashbal. Dus het lijkt erop dat opnieuw de regio Zuid een voorsprong gaat nemen ten opzichte van de andere regio's in de uitrol van Smashbal. Klik hier voor verdere informatie. Afgelopen vrijdag even mee gekeken op de Smashbal-trainingen. Aan alle Hapse Mannen heel veel Smashbal plezier gewenst (maar dat komt wel goed).

logo.png                 Smashbal Havoc Logo.jpg

6 april 2013

Naast een korte clinic voor volleyballende kinderen, een presentatie gehouden voor geinteresseerden in het Smashbal en geinteresseerde Smashbal trainers. Daarbij met de kinderen level 1 en 2 doorlopen en enkele oefenvormen. Kinderen vonden het vermoeiend, maar wel heel leuk. Stijn gaat aankomende maandag zijn vriendjes op school vragen om proeflessen Smashbal te doen.

Aanwezige jeugdtrainers zijn enthousiast over de aanpak van een Smashbal training. Daarbij werden met name de (bijzondere) trainingsopbouw, het competatieve karakter en de intensiteit van de trainingen goed ontvangen. De aanwezigen hebben het boek Smashbal / Kaboembal in ontvangst genomen en gaan de Smashbal manier in de praktijk brengen. Ook over de verschillende Smashbal levels zijn zij enthousiast. Na de bijeenkomst bleven dan ook enkele deelnemers een potje Smashbal spelen. Al met al is er in deze kortere periode (mijn inziens) heel veel energie los gekomen, als we deze energie zouden kunnen benutten om het Smashbal verder te promoten, dan komt het zeker goed.

logo.png

5 april 2013

Druk bezig met de voorbereidingen voor het toernooi. Inmiddels hebben zich 21 echte mannen op gegeven, buitendorps moet nog komen. Dus we zitten aardig op koers (uiterlijke inschrijving 14 april) en sterker nog, het lijkt erop dat we in Zeeland een van de grootste Smashbal toernooien krijgen in de Nederlandse geschiedenis van het Smashbal.

Hans Nieukerke en Joelle Staps, respectievelijk voorzitter en algemeen directeur van de Nevobo hebben aangekondigd op het toernooi aanwezig te zijn. Wij zijn verheugd met hun komst.

logo.png

5 april 2013

Morgen staat opnieuw een bijeenkomst op het programma om geinteresseerde trainers te scholen naar de Smashbal principes en uitgangspunten. Het is de bedoeling dat zij na deze opleiding zelfstandig een training kunnen geven op de Smashbal manier. Trainers zijn natuurlijk heel erg belangrijk in het uitrollen van de nieuwe variant, dus als wij hen enthousiast krijgen over de Smashbal manier zijn we weer een eindje verder. Laten we daar dan ook voor gaan.

logo.png

Februari / maart 2013

Inmiddels in de afgelopen maanden nogal wat gymlessen in Arnhem over genomen. Kinderen zijn enthousiast en wij ook. Deze gymlessen worden voortgezet middels 6 VSD trainingen. Maar liefst 25 kinderen hebben zich hiervoor op gegeven, maar helaas we kunnen er vooralsnog 16 plaatsen. Arvevo is aan het kijken hoe we de mogelijkheden voor de kinderen kunnen uitbreiden. Ook zijn we aan het kijken hoe we een alternatieve VSD route kunnen organiseren voor de leerlingen van OBS Dr. W. Dreesschool. Dus al met al zijn we nogal druk om de kinderen een passend aanbod aan te bieden. Bijgaand treft u foto's aan van een van de gymlessen die we hebben over genomen.

Smashbal Arvevo Overname Gymles 1.jpg

Smashbal Arvevo Overname Gymles 2.jpg

Nog even de verschillende oefeningen doornemen voordat we de kinderen het smashbal laten ervaren.

logo.png

1 februari 2013

Afgelopen vrijdag voor de eerste maal een dag gymlessen (in opdracht van Arvevo) overgenomen op de Dr. W. Dreesschool in Arnhem met hoofdzakelijk Smashbal trainingen. Natuurlijk moet het merendeel van de trainingen nog komen, maar ik ben aangenaam verrast door het aanwezige talent wat mondjesmaat lid is van een sportclub in Arnhem. Wat zou het mooi zijn als Smashbal daar verandering in gaat brengen en de kinderen een structurele bewegings- en belevingsvariant kan aanbieden. Dus al met al een prima gevoel overgehouden aan deze aftrap. Verder nieuws volgt.

logo.png

28 januari 2012

Smashbal Were Di Logo.jpg Smashbal Were Di Logo.jpg Smashbal Were Di Logo.jpg Smashbal Were Di Logo.jpg Smashbal Were Di Logo.jpg

Overleg gevoerd met volleybalvereniging Were Di uit Gemert en afgesproken dat wij hen gaan helpen met de uitrol van het smashbal in Gemert. Daarbij mogelijkheden besproken en Were Di gaat nu een exacte route vaststellen hoe ze dat willen gaan doen. Maar opnieuw is een volleybalvereniging (in samenwerking met ons) bezig om de jongens in Gemert een geweldige sport aan te bieden.

logo.pngNu ook al in Gemert

18 december 2012

Smashbal Arvevo Logo 2.jpg                                 Smashbal Arvevo Logo 2.jpg

Deze week rond gekomen met volleybalvereniging Arvevo uit Arnhem. Deze mooie vereniging uit Arnhem (heren 1e divisie en dames 3e divisie) heeft zich tot doel gesteld om meer kinderen te binden aan het volleybal en aan Arvevo.  Op basis hiervan ligt er een uitgewerkt plan om deze doelstelling te bereiken. Dat zal in eerste instantie starten met de overname van de gymlessen op aantal basisscholen in Arnhem. Deze overname zal gebeuren met Cool Moves clinics en Smashbal clinics. Na overname van deze gymlessen worden buitenschoolse trainingen georganiseerd, waarbij geinteresseerde kinderen de mogelijkheid krijgen om het volleybal plezier te vervolgen. Al met al praten we over circa 125 trainingen. We zijn op dit moment bezig om definitieve tijdstippen vast te stellen. Dus wordt vervolgd, maar een enorme kans om het jeugdvolleybal in Arnhem met Smashbal en CMV een hele mooie impuls te geven. En daar gaan we zeker gebruik van maken.

logo.png nu ook in Arnhem

9 december 2012

Smashbal toernooi in Zeeland opnieuw een groot succes. Op een druilerige zondagmiddag namen opnieuw circa 25 jongens (en Auke) bezit van sporthal de Hekel om daar op een spectaculaire wijze te gaan spelen om de titel " Smashbal kampioen van Zeeland 2012". Wat een fanatisme en beleving.

Hiermee wordt de potentie van Smashbal nog maar weer eens een keer benadrukt. Om de variant succesvol uit te rollen, is het van het grootste belang om nu met een aantal verenigingen gezamenlijk op te trekken en toernooien te gaan organiseren.

Wij zullen dat in ieder geval opnieuw doen medio februari 2013. Welke vereniging volgt ?

Smashbal Toernooi Zeeland 9 12 2012 17.jpg

Smashbal Toernooi Zeeland 9 12 2012 12.jpg

logo.png

1 december 2012

Opnieuw geeft een volleybalvereniging in de regio te kennen aan de slag te willen gaan met Smashbal. Ook zij willen de volleybal variant gebaseerd op beleving graag inzetten om de jongens in deze plaats een geweldige bewegings variant aan te bieden. Wordt vervolgd.

logo.png

22 november 2012

We gaan andermaal een toernooi organiseren in sporthal De Hekel in Zeeland. Alle stoere mannen van 7 tot en met 14 jaar zijn van harte welkom op 9 december a.s. Toernooi begint om 11 uur. Inschrijven kan in alle levels. Je kunt jezelf alleen inschrijven maar natuurlijk ook als team. Kosten zijn € 2,50 per persoon (toernooi is voor leden van VC Detac gratis). Opgeven via de contact knop.

Volgens ons wordt het kicken. Voor verenigingen die van plan zijn om Smashbal op te gaan starten, kom kijken en oordeel of het iets voor u is. Dan zijn wij er zeker van dat we weer een Smashbal vereniging erbij hebben.

logo.png

18 oktober 2012

Drie Smashbal workshops in Boekel gegeven. Onder swingende muziek veel mannen kennis laten maken met Smashbal. Op basis hiervan gaat VC Unitas Smashbal trainingen organiseren. Voor beschrijving van het evenement alsmede meer informatie over de trainingen die Unitas gaat organiseren, klik hier. Heel goed gevoel over gehouden aan de manier waarop Unitas een en ander had geregeld. Met dank aan Wiljan Smits. En een groot succes, wat nog verder uitgebouwd kan gaan worden. Ook zeker mooi, gezien de talentvolle jongens die we in de sporthal hadden staan. En natuurlijk weer een vereniging erbij waar het Smashbal geactiveerd is.

logo.png

12 oktober 2012

Inmiddels ook in gesprek met een middelgrote volleybal vereniging in het midden van het land, die eveneens met onze ondersteuning o.a. Smashbal wil gaan uitrollen. Wordt een mooie en interessante case.

logo.png

4 oktober 2012

Drie Smashbal leden van VC Detac geven hun klasgenootjes een mini workshop Smashbal tijdens de gymnastiekles. Grote klasse.

logo.png

29 september 2012

Met VC Unitas uit Boekel afgesproken dat wij hen gaan ondersteunen in het uitzetten van Smashbal. Belangrijkste doelstelling is om het aantal (mannelijke) leden (in de jeugd) te verhogen. Bezig met plan te maken hoe we daar zo goed mogelijk in zullen slagen. Nadere communicatie volgt als plan definitief is maar zal op de kortere termijn in gang worden gezet. Volleybal vereniging kiest bewust voor ondersteuning van ons (als De Smashbal ervaringsdeskundigen). Uiteindelijk krijg je maar een beperkt aantal kansen om de doelgroep te laten zien, dat Smashbal kei vet is.

logo.png

15 september 2012

Samen met anderen (waaronder voorzitter Nevobo Hans Nieukerke en algemeen directeur Nevobo Joelle Staps) gesproken over Smashbal. Variant wordt landelijk uitgezet. Het jongens volleybal zal een mooie stap vooruit gaan maken.

logo.png

9 september 2012

Smashbal toernooi bezocht bij Switch 87 in Millingen aan de Rijn. Zo'n 45 kinderen waren aan het knokken voor elke bal. Geweldig gezicht.

logo.png

Voor iets ouder nieuw, kijk onder het sub menu of klik hier.

Smashbal

Peter van der Ven

Udenseweg 17 A
5411 SB  Zeeland
Tel: 06-51232179
E-mail: info@smashbal.nl

8 februari 2016

Inmiddels zijn

165.gif

volleybalverenigingen in Nederland min of meer aan de SLAG met het Smashbal.

Meer weten over de mogelijkheden ?
EXPERIMENT: DE SMASHBAL + METHODIEK

SMASHBAL INCLUSIEF TECHNISCHE VOLLEYBAL OPLEIDING

Smashbal Twitter.png

Uitproberen of methodiek ter beschikking krijgen !!!!!
1e level van het smashbal opgenomen in project Smash! van 2Basics.

Smashball Maarssen 17052014 3.jpg

Artikel lezen op sportknowhowxl.
Huh, hoe zat het ook alweer ? Project Smash! van 2Basics vanaf 2013

Smash! logo 2Basics.jpg

Artikel in Volleymagazine.nl 2 2013
Het ontstaan van Smashbal en onze rol, publikatie op volleybal.nl

index.jpeg

Meer lezen !
De Smashbal Spelregels in een nieuwe super coole lay out Meteen downloaden !!!!
Smashbal zet een grote stap in Canada

Smashball Canada.png

Hoezo dan ?
Smashbal interview in het Brabants Dagblad

Quote deelnemer Particolare Smashbal training:

" Ze hebben alle goede dingen uit het volleybal gehaald en dat is Smashbal".

Het hele BD interview lezen.
WAUW De Gala Smashbal Starter

Smashbal Geel 210 gram 2809.jpg

De ultieme Smashbal voor startende Smashballers.

Die wil ik hebben !
WAUW De Gala Smashbal Master

Smashbal Rood 230 gram 2809.jpg

De ultieme Smashbal voor ervaren Smashballers.

Die wil ik hebben !
Nevobo bestuurders bij Smashbal toernooi Dorp Zeeland

Smashbal toernooi 2013 (25 van 38).jpg

Meer informatie
Smashbal publicatie in de Volleybalkrant

Volleybalkrant logo.png

Snel lezen
Wilt u een Smashbal workshop of clinic door een Nevobo erkende clinicgever laten verzorgen ?

Smashball Maarssen 17052014 10.jpg

Informeer naar onze mogelijkheden.
Smashbal

Peter van der Ven

Udenseweg 17 A
5411 SB  Zeeland
Tel: 06-51232179
E-mail: info@smashbal.nl

Smashbal op Twitter

Smashbal nu ook te volgen op Twitter, klik op het LOGO.

smashbal twitter logo.jpg