menu
Taal:

Smashball Ontwikkelingen

Smashball NL vlag.jpg

Tijdens het bestuurderscongres in september 2012 heeft de Nevobo de landelijke invoering van het Smashball aangekondigd. Middels een viertal regiobijeenkomsten voor trainers en kader is onze mooie variant gepresenteerd aan volleyballend Nederland. 

smashbal-web.jpg

Inmiddels zijn er een kleine 200 volleybalverenigingen aan het smashballen in Nederland. Om met name het toernooien circuit verder te promoten heeft de Nevobo ondersteunende materialen ter beschikking voor deze verenigingen.

Elke week komen er dan ook meer smashbal verenigingen bij en niet de minsten. Met name door het boekje Let's Smash wat we samen hebben uit gegeven met de Nevobo, wordt de implementatie van het Smashbal bij verenigingen ondersteund door een kwalitatief hulpmiddel wat tot stand is gekomen door de smashbal ervaringen van de afgelopen jaren te analyseren. Dit zorgt er dan ook voor dat het uitrollen van het smashbal word vervolgd door een structurele aanpak, waardoor de jeugd nog jaren van het spel kan genieten. Kortom de experiment fase lijkt steeds meer plaats te maken voor een strukturele opzet die de groei zal ondersteunen.

Daarbij lijkt het er tevens op dat enkele (CMV) bugs aan het verdwijnen zijn. Bijvoorbeeld we zien steeds meer dat verenigingen het smashbal spelen met 2 tallen in plaats van 3 tallen en trainingen die één uur duren en niet al teveel langer. Dus dat lijkt goed te komen !

Erg veel volleybal kennismakingslessen worden gegeven op de Smashbal manier, dus ook het aanmonsteren van nieuwe leden, word gebaseerd op beleving, beweging en plezier.

De Smashball ontwikkelingen zullen in de nabije toekomst ongetwijfeld een verdere vlucht nemen. Het leek ons dan ook zinvol om deze ontwikkelingen een aparte plaats te geven op onze website zodat u ze snel en gemakkelijk kunt volgen. 

Smashball Volleybal LOGO.jpg Smashball Volleybal LOGO.jpg Smashball Volleybal LOGO.jpg 

Per peildatum 8 februari 2016:

• Er zijn inmiddels 165 volleybalverenigingen in Nederland (circa 15 %) min of meer aan de slag met onze mooie variant.

Er staan 30 smashbal activiteiten (toernooien en instuiftrainingen) gepland in Nederland tot en met mei 2016.

Er is grote belangstelling voor het smashbal bij de zakelijke sportmarkt in Nederland.

Smashbal wordt uitgebreid naar de doelgroep jongeren van 14 tot en met 18 jaar.

Bij erg veel scholen wordt het smashbal in clinic vorm gegeven tijdens de LO les.

Smashball Amerikaanse Vlag.jpg

Smashball in the USA, we hebben het al voorspeld, maar onze variant gaat een mooie toekomst tegemoet in de wereld.

Met name na onze ontmoeting met Eric Hodgson die namens de Arizona volleyball Association en USA volleyball erg geinteresserd is in het smashbal komen de berichten van Amerikaanse volleybal verenigingen die onze variant aan het spelen zijn, erg vaak binnen. De grote boost moet nog komen maar als Eric (en andere USA trainers) zo doorgaan komt die er vanzelf.

Eric in Nederland, vlak na onze 1,5 dag durende vergadering (:

Eroc Hodgson.jpg

Voorbeeld van het Smashball in the USA. Klik hier.

Leuke smashball video South Dakakota (USA)

  

Smashball Canada.png

Met behulp van o.a. onze boeken en aanvullende hulp heeft volleyball Saskatoon Association in Canada op een 4 tal locaties een proefperiode gedraaid met onze mooie methodiek. Inmiddels heeft Saskatchewan Volleyball Association besloten om het smashball verder te verspreiden in de provincie. Dat betekent dat bij meerdere clubs smashball wordt ingezet als volwaardig instrument in de volleybalopleiding. President Leo van Dam heeft het op de volgende manier samengevat:

Volleyball Saskatoon coaches and parents have advised me that the boys really are enjoying the program.  The boys ages range from 8 to 10 years old and most are new to the sport.  We now have 4 different regions within our Province using the Smashball manual and all are reporting similar positive results.

 Our regional Saskatchewan Volleyball Association would like to make this program available to more communities within our province.

 Leo van Dam

President, Volleyball Saskatoon Association

2014 Fall VBS Smashball (2).JPG 2014 Fall VBS Smashball (7).JPG 2014 Fall VBS Smashball (10).JPG

Voor verdere informatie: zie ook hier.

Mede geinitieerd door het grote succes van het smashbal programma van de Saskatchewan Volleybal Association heeft onlangs ook de Ontario Volleyball Association (OVA) contact met ons opgenomen om het opstarten van het smashbal te begeleiden, zodat dat op een zo goed mogelijke manier gebeurd. Tevens is er een subsidie aangevraagd en gekregen van de Canadese overheid. Het smashbal programma moet een grote impuls gaan geven om ook in Canada meer jongens aan het volleyballen te krijgen. Maar dat gaat lukken. Inmiddels zijn een 5 tal Canadese verenigingen uit geselekteerd om de smashbal pilot in eerste instantie te gaan uitvoeren. Onze oefenvormen en gedachten zal het OVA hieronder leggen. Opnieuw een mijlpaal in Canada. Voor verdere informatie kijk op de website van de OVA. En opnieuw heeft één regionale volleybal organisatie in Canada aan gegeven interesse voor het smashbal te hebben.

SMASHBALL OVA.png SMASHBALL OVA.png

Smashball Spike - 1 Pager.jpg

Smashball Belgische vlag.jpg

Na de bekendmaking van onze variant Smashbal op het FIVB congres in Mexico was de belangstelling in Belgie eigenlijk meteen erg groot. Om met name onze Nederlandse volleybal variant te promoten maar natuurlijk ook ons boek, hebben we een boeiende afspraak gehad in 2014 in Vilvoorde met Geert de Dobbeleer en Brecht van Kerckhove van de Vlaamse Volleybalbond. 

De VVB was erg enthousiast over onze variant maar wilde er een naam onderleggen die meteen deed denken aan het volleybal en dat is Smashvolley geworden.

Variant werd gekoppeld aan de nationale teams en in volle vaart werden E book, video en posters gemaakt. Daarbij werden een aantal Belgische trainers aan gewezen die clinics en workshops voor de bond deden om het smashbal door het land te promoten. Ondertussen werden wij erg vaak gevraagd (en nu nog steeds) om clinics op met name LO nascholingen te geven, zoals bij het Eekhout centrum, de universiteit van Leuven en de Dinac organisatie. 

Daarnaast vond ons oude maar ook ons nieuwe boek gretig aftrek in Belgie.

Gerenomeerde Belgische verenigingen omarmden het smashbal en ook daar werd met erg veel enthousiasme de variant succesvol aan de man gebracht, zodat verschillende Belgische clubs nu een Smashbal afdeling hebben. Voorbeelden hiervan zijn: Pervol Ruiselede, SKW volley Krekeland en VT Koksijde. Door te klikken op de naam van de clubs krijgt u meer informatie hierover. 

Nadat wij andermaal in Vilvoorde (met Wim Backaert) een afspraak hebben gemaakt heeft de Vlaamse Bond onze methodiek iets gewijzigd, namelijk één van onze gepresenteerde trainingsoefeningen is als level (2) opgenomen.

Laat u dan ook niet verrassen, het smashvolley is een afgeleide van onze smashbal wedstrijdvorm en trainingsvorm variant.

Ik vind het jammer dat wij geen grotere verbinding hebben kunnen maken met de Vlaamse Volleybal Bond en het smashbal in Belgie. Door de landen aan elkaar te koppelen waren de effecten ongetwijfeld veel groter geweest. Maar desondanks zijn wij er trots op dat er zoveel belangstelling is voor onze mooie variant bij onze zuiderburen.

Op dit moment zijn we ook bezig om onze uitgebreide variant in Belgie te testen (De smashbal + methodiek) en ook daar hebben we van de test verenigingen lovende reacties voor mogen ontvangen. Natuurlijk nodigen wij ook de Belgische clubs en organisaties uit om deze methodiek verder te bestuderen en uit te testen. Mocht u dat willen, neem contact met ons op.

Let's make smashbal global !

images.png

Het is even stil geweest rondom het smashbal in Italie na een eerste geweldige aftrap voor onze variant, klik hier. Maar inmiddels worden er weer erg veel jeugdtrainers geschoold in het smashbal. Dus word vervolgd, maar dat komt goed.

Smashbal Workshop Italie.jpg

Smashball Wereld.jpg

En verdere interesse in: Noorwegen, Denemarken, Zweden, Spanje, Portugal, Frankrijk, Italie, Oostenrijk, Brazilie, Colombia, Polen, Singapore, Engeland, Mexico, Burkina Faso en Griekenland.

Hierdoor weten we nu al zeker weten dat Smashball ook onderdeel zal worden van de internationale volleybal opleidingsmethodes. En wie had dat in 2010 kunnen bedenken.

Indien er ontwikkelingen zijn, zullen die worden geplaatst.

WebSmash-93.jpgPowered by Beeldsterk.nl

Oproep aan volleybal minnend Nederland:

Graag vragen wij uw hulp voor de implementatie van het Smashball in Nederland.

Hoe eerder we beginnen, hoe eerder we (opnieuw) volwaardige jongensafdelingen hebben staan. En hoe eerder we het probleem bij het mannen volleybal hebben aangepakt. Daarnaast zijn we ook nog eens bezig om de jongens een spectaculaire (bewegings)sport aan te bieden.  

Graag willen wij voorkomen dat u in dezelfde valkuilen terecht komt en bieden wij onze diensten aan om de opstart van het Smashball zo goed als mogelijk in uw vereniging te bedden. Dit lijkt gemakkelijk, maar in de praktijk zal dat tegen vallen.

Peter van der Ven

Nu via ons te bestellen Let's Smash Het Smashball Handboek: super aanbieding EUR 14,90

Praktisch handboek Smashball voor trainers .jpg Praktisch handboek Smashball voor trainers A .jpg

Snel bestellen !!!
EXPERIMENT: DE SMASHBAL + METHODIEK

SMASHBAL INCLUSIEF TECHNISCHE VOLLEYBAL OPLEIDING

Smashbal Twitter.png

Uitproberen of methodiek ter beschikking krijgen !!!!!
BREAKING NEWS Arizona Volleyball Association (USA) begint met Smashbal !

Arizona Regio Volleyball Association.jpg

Let's smash global !!!
Huh, hoe zat het ook alweer ? Project Smash! van 2Basics vanaf 2013

Smash! logo 2Basics.jpg

Artikel in Volleymagazine.nl 2 2013
WAUW De Gala Smashbal Starter

Smashbal Geel 210 gram 2809.jpg

De ultieme Smashbal voor startende Smashballers.

Die wil ik hebben !
WAUW De Gala Smashbal Master

Smashbal Rood 230 gram 2809.jpg

De ultieme Smashbal voor ervaren Smashballers.

Die wil ik hebben !
Smashbal

Peter van der Ven

Udenseweg 17 A
5411 SB  Zeeland
Tel: 06-51232179
E-mail: info@smashbal.nl

Smashbal op Twitter

Smashbal nu ook te volgen op Twitter, klik op het LOGO.

smashbal twitter logo.jpg