menu
Taal:
Taal:

Smashbal Organisatie

Om de beleving van onze toekomstig volleyballende kinderen zo goed mogelijk te raken, is het belangrijk dat alle kinderen (gemakkelijk) kunnen smashen. Dit kun je vrij eenvoudig vertalen door het net op zodanige hoogte te hangen dat de kleinste deelnemer met uitgestrekte arm met z'n hand boven het net uitkomt. Dan zal het voor hem mogelijk zijn om eveneens de beleving van Smashbal te voelen.

Smashbal 146.jpg     Smashbal 149.jpg

Daarnaast kun je bij het Smashbal (net zoals bij het Beachvolleybal) verschillende levels tegen elkaar laten spelen. Zeker in het begin zullen namelijk de grotere aantallen deelnemers nog moeten komen, zodat het een onoverkomelijk gegeven lijkt dat je de verschillende leeftijden zult moeten mixen.

De bezoekers van Cool Moves Volleybal toernooien weten dat zo'n toernooi een wir war is van velden, teams en kinderen. Aangezien dat hiervoor vaak lengtenetten gebruikt worden (drie of vier netten aan een lijn) is het niet mogelijk om het net bij het ene veld wat hoger te hangen of wat lager te hangen.

Smashbal 229.jpg     Smashbal 230.jpg    

Door vorenstaande redenen denk ik (o.a. vanuit de veiligheid) dat je Smashbal niet moet spelen met drietallen. De speellijnen zijn weliswaar dan iets meer volleybal-like (beperkt argument), echter er staat altijd een deelnemer bij het net. Zeker als we uitgaan van een vastgestelde maat op basis van de lengte van het kleinste kind zullen sommige andere kinderen met het hoofd boven het net uitkomen. Door het draaien wat de teams van 3 dan moeten‚ kunnen de individuele kinderen hier niet aan ontkomen.

Als je bij Smashbal zou mogen blokkeren zou dit argument minder relevant zijn.

Tevens is een beweging na een volleybal actie game like (maatje moet naar het net toelopen als jij de bal gooit) maar een beweging nadat je de bal over het net hebt gespeeld is eigenlijk niet meer relevant (behalve een beweging naar jouw uitgangspositie). Dan beweeg je alleen maar om het bewegen. En we moeten onze kinderen juist functioneel leren bewegen.

In een ideale situatie (een veld per twee teams) begrijp ik dat de situatie anders kan zijn, echter gezien de prijs van de zaalhuur zal dit het niet gaan worden.

En inmiddels os ook de Nevobo het eens met vorenstaande uitgangspunten: Speel Smashbal met tweetallen.

Smashbal Volleybal Unitas Boekel.jpg

 

Nu via ons te bestellen Let's Smash Het Smashball Handboek: super aanbieding EUR 14,90

Praktisch handboek Smashball voor trainers .jpg Praktisch handboek Smashball voor trainers A .jpg

Snel bestellen !!!
De Ultieme Volleybal voor Smashbal Starters

Smashbal Molten V5M 2000L.jpg

Meer Informatie
De Ultieme Volleybal voor Geoefende Smashballers

Smashbal Gala V230 BV 5651S.jpg

Meer Informatie
Smashbal

Peter van der Ven

Udenseweg 17 A
5411 SB  Zeeland
Tel: 06-51232179
E-mail: info@smashbal.nl

Smashbal op Twitter

Smashbal nu ook te volgen op Twitter, klik op het LOGO.

smashbal twitter logo.jpg